OBCHOD
KOMERČNÍ SDĚLENÍ

Steak z hovězí roštěné, zapečený lilek s mozzarellou, rajčaty a bazalkou

Připravte si hovězí maso s voňavou zapečenou zeleninou.
10. 7. 2017

Suroviny (na 4 porce):

  • 800 g vyzrálé hovězí roštěné
  • 4 polévkové lžíce rostlinného oleje
  • čerstvě mletý pepř
  • 2 lilky
  • 150 g nastrouhané mozzarelly
  • 50 g nastrouhaného parmazánu
  • 400 ml pasírovaných rajčat
  • 30 g čerstvé bazalky nebo 1 lžička sušené
  • 5 stroužků česneku
  • 1 středně velká cibule
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 50 ml olivového oleje
  • 200 ml rostlinného oleje
  • sůl, pepř 

Máte chuť zažít víc?

Poznejte blogery, stavte se ve Foodtrucku a vyhrajte parní troubu!

Příprava jídla:

1 Lilky nakrájíme na kolečka o tloušťce 0,5 cm a rozložíme je na plech. Všechna je osolíme a necháme 20 minut odležet, aby mohla sůl vytáhnout z lilku hořkost.

2 Mezitím si připravíme omáčku. Na olivovém oleji opečeme nadrobno nasekanou cibulku a česnek, přidáme pasírovaná rajčata a vaříme 20 minut.
Ke konci dochutíme solí, pepřem a nakrájenou čerstvou bazalkou.

3 Lilky osušíme papírovým ubrouskem, obalíme v hladké mouce a z obou stran osmažíme v rostlinném oleji. Hotové necháme okapat na ubrousku. Do zapékací misky nalijeme trochu omáčky, na ni rozložíme v jedné vrstvě osmažený lilek, znovu zalijeme omáčkou a posypeme mozzarellou a parmazánem. Na vrstvu sýra opět položíme lilek a celý proces zopakujeme. Takto připravené lilky pečeme v předehřáté troubě na režim Pravý horký vzduch 190 °C, čas 30–35 minut (do zlatova).

4 Hovězí roštěnou vyndáme z lednice, očistíme od případných blanek a nakrájíme na čtyři stejné steaky. Maso necháme 30 minut při pokojové teplotě odpočinout, aby při zpracování neprošlo teplotním šokem, nevyteklo z něj větší množství šťávy a lépe se nám stejnoměrně propeklo.

5 Pak steaky ze všech stran osolíme a opepříme. Rozpálíme pánev, přidáme trochu oleje a maso na něm zprudka opečeme. Na každé straně přibližně 1 minutu. Přendáme ho na plech, do středu jednoho steaku zapíchneme teplotní sondu a dáme do předehřáté trouby na režim Pravý horký vzduch 170 °C, sondu nastavíme na 60 °C.

6 Hotové steaky podáváme se zapečeným lilkem. 

Související

Plněná cibule s králičím ragů a hrášková quinoa

Zkuste netradičně připravit králíka v podobě ragů a naplnit jím cibuli.

Vepřová panenka se šťouchanými bramborami a brokolicí

Připravte si vepřové maso se zdravou, ale přesto delikatesní přílohou.

Pečený candát, květákové suflé a grilovaný chřest

V našich končinách seženete candáta i čerstvého. Společně s květákem a chřestem tvoří dokonalou sezónní trojici.

Kapustové závitky s kuřetem a salátem z lilku

Závitky jsou vynikající jako předkrm, ale hodí se servírovat i jako hlavní chod.

Hovězí flank steak s gratinovanými bramborami a grilovanou cuketkou

Steak z vyzrálého hovězího si připravte s bramborami.

Hovězí burger se salátem coleslaw a domácí hranolky

Hovězí burgery jsou klasikou při grilování, salát coleslaw je perfektně doplňuje.

Butterfish s hrubozrnnou hořčicí, smažená rýže se zázvorem, sójovými klíčky a koriandrem

Máslová ryba připravená v páře se vám doslova rozplyne na jazyku.

Telecí terina s nakládanou kyselou zeleninou

Překvapte návštěvu dokonalou telecí pochoutkou, která předčí všechny tradiční paštiky.

Kuřecí špíz shish taouk, hummus a salát tabouleh

Skvělé hlavní jídlo s nádechem orientu.

Přidat komentář