OBCHOD
KOMERČNÍ SDĚLENÍ

Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Ovocné švestkové knedlíky dokonale doladí mák, který k tomuto ovoci báječně pasuje. Pokud máte ještě nějaké švestky v mrazáku, rozhodně je čas je použít!
12. 6. 2017

Suroviny na 6 porcí (asi 24 malých knedlíků):

  • 1,2 kg brambor (varný typ C)
  • 2 vejce
  • 440 g polohrubé mouky
  • 1 lžíce cukru
  • 25 vypeckovaných švestek
  • 5 lžic moučkového cukru
  • 4 lžíce mletého máku
  • 3 lžíce másla
  • špetka soli 

Máte chuť zažít víc?

Poznejte blogery, stavte se ve Foodtrucku a vyhrajte parní troubu!

Příprava jídla:

1 Brambory oloupeme, omyjeme, vložíme do děrované nádoby a dáme do trouby předehřáté na režim Vaření v páře 96 °C nastavené na zhruba 45 minut (záleží na velikosti brambor, které stačí uvařit do poloměkka). Hotové brambory necháme vychladnout, pak je nastrouháme na jemno. Přidáme mouku, vejce, špetku soli, cukr a uhněteme měkké těsto.

2 Z těsta odebíráme dílky o hmotnosti 45 g a na pomoučeném válu z nich tvarujeme placičky. Na každou položíme švestku a zabalíme do tvaru knedlíku. Knedlíky dáme na děrovaný plech a vložíme do předehřáté trouby na režim Vaření v páře 96 °C na 20 minut.

3 Uvařené knedlíky posypeme mákem smíchaným s moučkovým cukrem a polijeme rozpuštěným máslem.

4 Pokud potřebujeme knedlíky později ohřát, dáme je na děrovaném plechu do trouby předehřáté na režim Vaření v páře 96 °C na 10 minut. 

Související

Hovězí burger se salátem coleslaw a domácí hranolky

Hovězí burgery jsou klasikou při grilování, salát coleslaw je perfektně doplňuje.

Butterfish s hrubozrnnou hořčicí, smažená rýže se zázvorem, sójovými klíčky a koriandrem

Máslová ryba připravená v páře se vám doslova rozplyne na jazyku.

Jahodový kynutý knedlík

Typicky letní sladký oběd, nebo také sladká tečka na závěr. Kynuté ovocné knedlíky by měla umět každá hospodyňka.

Telecí terina s nakládanou kyselou zeleninou

Překvapte návštěvu dokonalou telecí pochoutkou, která předčí všechny tradiční paštiky.

Rillettes z lososa

Vynikající lososovou pomazánku dochutíte bylinkami a doladíte kaviárem.

Konfitovaná kachní stehna s karlovarským knedlíkem a červeným zelím

Voňavá kachna s knedlíkem a zelím patří na sváteční stůl.

Cheesecake

Cheesecake je lehký, vděčný zákusek, připravený během chvíle. Navíc uspokojí chuťové buňky jak malých, tak velkých...

Losos vařený v páře s bílým chřestem a holandskou omáčkou

Připravte si odlehčený hlavní chod. Chřestová sezóna je v plném proudu a chřest se k rybě báječně hodí. Souhru chutí...

Hovězí flank steak s gratinovanými bramborami a grilovanou cuketkou

Steak z vyzrálého hovězího si připravte s bramborami.

Kapustové závitky s kuřetem a salátem z lilku

Závitky jsou vynikající jako předkrm, ale hodí se servírovat i jako hlavní chod.

Pečený candát, květákové suflé a grilovaný chřest

V našich končinách seženete candáta i čerstvého. Společně s květákem a chřestem tvoří dokonalou sezónní trojici.

Přidat komentář