Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
KOMERČNÍ SDĚLENÍ

Velká zpověď foodblogerů: Jaká jídla milují a bez čeho si nedovedou představit léto?

Známí tuzemští blogeři, které spojuje projekt Chuť zažít víc prozradili, bez čeho se v létě neobejdou, jaké je jejich nejoblíbenější jídlo z dětství a co by naopak nikdy nedali do pusy.
7. 6. 2017

Foodlover

Vaše nejoblíbenější letní jídlo?

Jakýkoliv salát. Zvláštní je, že přes zimu si na něj ani nevzpomenu, ale v létě bych ho mohla jíst pořád. A potom čerstvé ovoce! Skvělé jsou melouny, maliny ze zahrady nebo borůvky, perfektně se hodí na ozdobení lehkých pusinek, které se k létu vyloženě hodí. Zkuste je taky, recept najdete TADY.

 Vtipný zážitek při vaření? 

Pamatuju si, jak jsem jednou zapomněla o Velikonocích přidat do mazance vajíčka, těsto bylo tužší a do trouby jsem ho dala jen tak, aby se nevyhodil rovnou. A vytáhla jsem ukázkový náherný mazanec. Stejný jsem od té doby už nikdy neupekla.

Jídlo, které nemusíte a proč? 

Žemlovka. Vlastně ani nevím, proč ji nemám ráda, asi špatný zážitek ze školní jídelny.

Bez čeho se v kuchyni neobejdete?

Bez cibule a česneku. Jsou to základní suroviny, které používám skoro ve všech jídlech a kuchyních.

Letní osvěžení pro mě znamená, že: … ležím někdě u vody a koupím si k tomu legendární nanuk Míša, ten miluju od dětství.

 

Slepičárna blog

Pokrm, který milujete od dětství?

Štěpán: Jednoznačně rajská omáčka.

Jana: U mě to bylo pečené kuře s bramborovou kaší a okurkovým salátem od mámy.

Jaký největší trapas, se vám při vaření stal?

Štěpán: Žádný se mi zatím nestal.

Jana: Trapas to asi úplně není, ale občas mám respekt před cukrařinou. Ne vždy se to povede.

Co byste nesnědli ani ze zdvořilosti?

Štěpán: Plíčky na smetaně.

Jana: Kromě jater nemám moc ráda vnitřnosti. Neumím si ale ani představit, že bych jedla hmyz a brouky.

Je něco, co byste mohli jíst celý den?

Štěpán: Oříšky, hlavně kešu a pistácie.

Jana: Ovoce a zeleninu, olivy, polévky. Na jejich základ připravujeme náš slepičí vývar, recept na něj najdete ZDE

V horkém letním dni si musím dát...: 

Štěpán: Vinný střik, nebo nealko mojito.

Jana: Vodu s citronem, mátový čaj a domácí zmrzlinu.

 

Kitchen story

Existuje v jídle nějaký hřích, který si nedokážete odpustit?

Tak trochu jako hřích, nebo spíš neřest, bereme máslo. Používáme ho rádi téměř všude a vaření si bez něj neumíme ani představit. Jednou za čas si ale neodpustíme kousek sladkého. Dezert se po výborném obědě hodně těžce odmítá. Teď na jaře si rádi dáme zapečené jahody s rebarborou. Recept na tuhle ovocnou dobrotu najdete TADY.

Ingredience, kterou nemůžete ani cítit?

Tady se shodneme úplně přesně, jsou to umělá dochucovadla. Moc nerozumíme tomu proč je lidé stále používají.

Špatná vzpomínka vázající se k jídlu?

Jirka jednou v restauraci snědl špatně zpracované nebo zkažené maso. Měl z toho dost velké obtíže trvající několik dní.

Top 3 jídla?

Konfitovaný bůček, Bún bo nam bo, italské risotto.

K létu neodmyslitelně patří…. 

Aperol Spritz! Dobře vychlazený meloun a grilování.

Více o projektu Chuť zažít víc najdete ZDE.

Přidat komentář