OBCHOD
KOMERČNÍ SDĚLENÍ

Fíkový dort

Připravte si lahodně nadýchaný ricottový dort s čerstvými fíky a máslovým korpusem podle šéfkuchaře Antonína Bradáče.
5. 10. 2016

Ingredience:

  • 200 g klasických cereálních kakaových Bebe sušenek
  • 100 g změklého másla
  • 800 g ricotta sýru
  • 4 ks vejce
  • 100 g třtinového cukru
  • 2 ks vanilkového cukru
  • kůra z 1 ks citronu
  • 1 balení vanilkového pudinku
  • 12 ks čerstvých fíků
  • 50 g pekanových ořechů
  • 4 ks fíků a pár pekanových ořechů na ozdobu

 

Příprava jídla:

Sušenky rozdrobíme do mísy a promícháme se změklým máslem. Vzniklou směsí vyložíme dno a strany formy o průměru 26-28 cm do výšky cca 4 cm a pořádně,„udusáme“‘, aby se budoucí korpus nerozpadal.

Ricottu smícháme v míse se žloutky a oběma cukry, citronovou kůrou, pudinkovým práškem a pomocí metly pořádně promícháme. V jiné míse vyšleháme z bílků tuhý sníh, který velmi zlehka vmícháme do ricottové směsi.

Fíky zbavíme stopek, křížem je do ¾ nakrojíme a ze stran prsty zmáčkneme k sobě, aby se fíky rozevřely jako květy. Poté je rovnoměrně rozložíme na připravený korpus, navrstvíme polovinu ricottové směsi, posypeme nasekanými pekanovými ořechy a završíme druhou polovinou směsi. Necháme 10 minut odpočinout.

Formu s koláčem přendáme na plech a dáme péct do předehřáté trouby na režim Horká pára Interval / Nízká vlhkost Low při 130 °C na cca 70 minut.

5 Po upečení necháme koláč při pokojové teplotě vychladnout, poté dáme alespoň na 2 hodiny odležet do lednice. Koláč nakrájíme na porce, které ozdobíme čerstvými fíky a pekanovými ořechy.

Další recepty najdete na www.pecemevpare.cz

 

Související

Losos pečený s čili papričkami a sušenými rajčaty, bramborová kaše

Pikantní šťavnatý losos, který se jenom rozpadá, a hedvábná bramborová kaše jsou kombinací, která se nikdy neomrzí!

Focaccia s roastbeefem a čerstvou zeleninou

Pro čerstvé pečivo máme slabost... Pokud je ale navíc s voňavým roastbeefem a čerstvou křupavou zeleninou, rázem se...

Čokoládový dort s domácí šlehačkou a jahodami

Čokoládový dort bez mouky, doplněný nadýchanou šlehačkou a čerstvými jahodami je dezertem snů! Navíc si ho můžete...

Cheesecake

Naberte na lžičku sousto krémové náplně a máslového korpusu a přeneste se do dokonalého sladkého snu...

Kuřecí špíz Shish Taouk s hummusem a salátem Tabouleh

Pikantní kuře, cizrnová pochoutka a bulgurový salát vás rázem přenesou do jiných zeměpisných šířek!

Knedlík na několik způsobů díky multifunkční parní troubě

Knedlík uděláte i v multifunkční parní troubě. Nevěříte?

Grilování vs. funkce SousVide s párou

Přemýšleli jste někdy nad tím, jak je možné, že kachní prsa v restauraci jsou vždycky tak růžová a měkká? Kouzlo...

Exkluzivní kurzy vaření, pečení a grilování v multifunkčních parních troubách

Uvažujete o multifunkční parní troubě, nebo už doma jednu máte? Naučíme vás ji ovládat tak, abyste ji využili na...

Naučte se péct v páře!

Multifunkční parní trouby získávají na popularitě a není divu - fungují totiž stejně jako profesionální konvektomaty,...

Pečená jablka

Podzim na talíři! Pečená jablka vonící po vanilce, s křupavými mandlemi a svěžími brusinkami jsou dokonalým podzimním...

Uzený losos na zeleném čaji s restovanou zeleninou

Přineste do své kuchyně trochu exotiky a vyzkoušejte recept na lososa na zeleném čaji s restovanou zeleninou!

Vepřová líčka dušená v cideru s bramborovo-mrkvovým pyré

Hovězí líčka jsou klasika, zkoušeli jste ale někdy líčka vepřová? Tonda Bradáč je dusí v jablečném cideru a doplňuje...

Babiččina vánočka

Dokážete si představit Vánoce bez vánočky? My rozhodně ne, a proto pro vás máme recept na vánočku v multifunkční parní...
reklama

Přidat komentář