OBCHOD

Mořský vlk pečený v solné krustě se zeleninou ratatouille

Přeneste se do přímořského letoviska v jižní Francii a připravte si tematickou pochoutku - lahodnou rybu pečenou v solné krustě a po bylinkách vonící zeleninu.
30. 6. 2016 | Autor: Komerční prezentace

Ingredience:

  • 1 mořský vlk o váze 700g
  • 700g hrubozrnné mořské soli
  • 50ml vody
  • 1 citron
  • 1 bílek
  • ½ cukety
  • ½ lilku
  • 1 červená paprika
  • 1 žlutá paprika
  • 1 rajče
  • 1 šalotka
  • 1 stroužek česneku
  • čerstvé provensálské bylinky (rozmarýn, tymián, saturejka, estragon, bazalka, oregano)
  • olivový olej
  • sůl, pepř

 

Příprava jídla:

1 Mořského vlka vykucháme, odřízneme ploutve, kůži a šupiny ponecháme. Rybu omyjeme pod tekoucí vodou a důkladně osušíme. Do břišní dutiny vložíme dva plátky citronu a snítku tymiánu. Z bílku, 50ml vody a hrubozrnné soli vypracujeme těstíčko. Polovinu směsi rozprostřeme na plech s pečicím papírem, doprostřed položíme rybu a celou ji přikryjeme druhou polovinou solné směsi. Pečeme v předehřáté troubě na režim Pravý horký vzduch 200 °C, čas přibližně 30 minut.

2 Cuketu, lilek a papriky nakrájíme na kostičky. Na pánvi s olivovým olejem orestujeme každý druh zeleniny zvlášť a přesypeme do nádoby. Nasekanou šalotku a stroužek česneku také zlehka orestujeme na olivovém oleji, přidáme do nádoby a na závěr přihodíme i rajče, které jsme zbavili slupky a semínek. Vše promícháme s nasekanými bylinkami a dochutíme solí a pepřem. Zeleninu vložíme na posledních 7 minut do trouby k rybě. Z upečené ryby opatrně odstraníme solnou krustu a kůži. Mořského vlka vykostíme a podáváme se zeleninou ratatouille.

Související

Grilování vs. funkce SousVide s párou

Přemýšleli jste někdy nad tím, jak je možné, že kachní prsa v restauraci jsou vždycky tak růžová a měkká? Kouzlo...

Vařte, pečte a grilujte v páře!

Vaření a pečení v páře představuje moderní a zdravý způsob přípravy jídla. V multifunkční parní troubě připravíte téměř...

Pečená jablka

Podzim na talíři! Pečená jablka vonící po vanilce, s křupavými mandlemi a svěžími brusinkami jsou dokonalým podzimním...

Vepřová líčka dušená v cideru s bramborovo-mrkvovým pyré

Hovězí líčka jsou klasika, zkoušeli jste ale někdy líčka vepřová? Tonda Bradáč je dusí v jablečném cideru a doplňuje...

Babiččina vánočka

Dokážete si představit Vánoce bez vánočky? My rozhodně ne, a proto pro vás máme recept na vánočku v multifunkční parní...
reklama

Přidat komentář