OBCHOD
KOMERČNÍ SDĚLENÍ

Babiččina vánočka

Dokážete si představit Vánoce bez vánočky? My rozhodně ne, a proto pro vás máme recept na vánočku v multifunkční parní troubě. Obáváme se, že vám doma moc dlouho nevydrží ;).
7. 12. 2016

Ingredience:

  • 1 kg polohrubé mouky
  • 240 g cukru krupice
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 4 žloutky
  • 250 g másla
  • 60 g droždí
  • 500ml plnotučného mléka
  • 1 citron
  • hrst rozinek
  • 100 g loupaných mandlí
  • 30 g mandlových lupínků

 

Příprava jídla:

1 V hrnku vlažného mléka s trochou mouky a krupicového cukru necháme vzejít rozdrobené droždí.

Do mísy prosijeme zbylou mouku, přidáme 3 žloutky rozmíchané ve zbytku vlažného mléka, cukr a vanilkový cukr, rozpuštěné máslo, nastrouhanou citronovou kůru a vzešlý kvásek. Vypracujeme hladké těsto, do kterého nakonec vmícháme rozinky a nasekané mandle. Těsto přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout.

3 Až bude těsta jednou tolik, nakrájíme ho na jednotlivé díly, z nichž vyválíme prameny a upleteme vánočku. Vánočku přendáme na plech s pečicím papírem, potřeme rozšlehaným žloutkem a posypeme mandlovými lupínky. Necháme ji ještě hodinu pod utěrkou kynout a poté pečeme v předehřáté troubě na režim Konvenční pečení 170 °C, čas 60–80 minut. Špejlí zjistíme, je-li vánočka dostatečně propečená.

Další zajímavé recepty najdete na www.pecemevpare.cz/recepty.

Související

Vepřová líčka dušená v cideru s bramborovo-mrkvovým pyré

Hovězí líčka jsou klasika, zkoušeli jste ale někdy líčka vepřová? Tonda Bradáč je dusí v jablečném cideru a doplňuje...

Uzený losos na zeleném čaji s restovanou zeleninou

Přineste do své kuchyně trochu exotiky a vyzkoušejte recept na lososa na zeleném čaji s restovanou zeleninou!

Pečená jablka

Podzim na talíři! Pečená jablka vonící po vanilce, s křupavými mandlemi a svěžími brusinkami jsou dokonalým podzimním...

Fíkový dort

Připravte si lahodně nadýchaný ricottový dort s čerstvými fíky a máslovým korpusem podle šéfkuchaře Antonína Bradáče.

Mořský vlk pečený v solné krustě se zeleninou ratatouille

Přeneste se do přímořského letoviska v jižní Francii a připravte si tematickou pochoutku - lahodnou rybu pečenou v...

Knedlík na několik způsobů díky multifunkční parní troubě

Knedlík uděláte i v multifunkční parní troubě. Nevěříte?

Kuřecí špíz Shish Taouk s hummusem a salátem Tabouleh

Pikantní kuře, cizrnová pochoutka a bulgurový salát vás rázem přenesou do jiných zeměpisných šířek!

Cheesecake

Naberte na lžičku sousto krémové náplně a máslového korpusu a přeneste se do dokonalého sladkého snu...

Čokoládový dort s domácí šlehačkou a jahodami

Čokoládový dort bez mouky, doplněný nadýchanou šlehačkou a čerstvými jahodami je dezertem snů! Navíc si ho můžete...

Focaccia s roastbeefem a čerstvou zeleninou

Pro čerstvé pečivo máme slabost... Pokud je ale navíc s voňavým roastbeefem a čerstvou křupavou zeleninou, rázem se...

Losos pečený s čili papričkami a sušenými rajčaty, bramborová kaše

Pikantní šťavnatý losos, který se jenom rozpadá, a hedvábná bramborová kaše jsou kombinací, která se nikdy neomrzí!
reklama

Přidat komentář