OBCHOD

Čokoládový dort s domácí šlehačkou a jahodami

Čokoládový dort bez mouky, doplněný nadýchanou šlehačkou a čerstvými jahodami je dezertem snů! Navíc si ho můžete dopřát i při bezlepkové dietě.
7. 6. 2016 | Autor: Komerční prezentace

Ingredience:

  • 125 g másla
  • 125 g cukru krystal
  • 220 g kvalitní hořké čokolády (70%)
  • 1 a ½ žloutku
  • 175 g bílků
  • 8 g kakaa

Na ozdobu:

  • 250 g čerstvých jahod
  • 200 ml smetany ke šlehání (33%)
  • snítky čerstvé máty na ozdobu

 

Příprava jídla:

1 Máslo s čokoládou rozpustíme ve vodní lázni. Směs necháme mírně vychladnout a ještě v tekutém stavu přidáme žloutky a kakao.

2 Bílky vyšleháme s cukrem (ručně, případně s pomocí kuchyňského robota) a obě hmoty opatrně, ideálně ručně, smícháme. Připraveným těstem naplníme formu, kterou předem vyložíme pečicím papírem. Pečeme v předehřáté troubě na režim Horký vzduch 165 °C po dobu 45 minut.

3 Hotový dort necháme zchladnout na pokojovou teplotu a pak dáme do lednice. Protože v něm není mouka, bude velmi jemný. Manipulujeme s ním tedy opatrně a krájíme jej, až když je opravdu dobře vychlazený. Jen tak to půjde snadno.

4 Podáváme s domácí šlehačkou ušlehanou pomocí mixéru se šlehací metlou. Přidáme čerstvé jahody a každou porci ozdobíme snítkou čerstvé máty.

 

Související

Grilování vs. funkce SousVide s párou

Přemýšleli jste někdy nad tím, jak je možné, že kachní prsa v restauraci jsou vždycky tak růžová a měkká? Kouzlo...

Vařte, pečte a grilujte v páře!

Vaření a pečení v páře představuje moderní a zdravý způsob přípravy jídla. V multifunkční parní troubě připravíte téměř...

Fíkový dort

Připravte si lahodně nadýchaný ricottový dort s čerstvými fíky a máslovým korpusem podle šéfkuchaře Antonína Bradáče.

Pečená jablka

Podzim na talíři! Pečená jablka vonící po vanilce, s křupavými mandlemi a svěžími brusinkami jsou dokonalým podzimním...

Uzený losos na zeleném čaji s restovanou zeleninou

Přineste do své kuchyně trochu exotiky a vyzkoušejte recept na lososa na zeleném čaji s restovanou zeleninou!

Vepřová líčka dušená v cideru s bramborovo-mrkvovým pyré

Hovězí líčka jsou klasika, zkoušeli jste ale někdy líčka vepřová? Tonda Bradáč je dusí v jablečném cideru a doplňuje...

Babiččina vánočka

Dokážete si představit Vánoce bez vánočky? My rozhodně ne, a proto pro vás máme recept na vánočku v multifunkční parní...
reklama

Přidat komentář