OBCHOD

Focaccia s roastbeefem a čerstvou zeleninou

Pro čerstvé pečivo máme slabost... Pokud je ale navíc s voňavým roastbeefem a čerstvou křupavou zeleninou, rázem se ocitneme v nebi!
7. 6. 2016 | Autor: Komerční prezentace

Ingredience:

  • 1 kg nízkého roštěnce
  • 2 lžíce plnotučné hořčice
  • 50 ml worcestrové omáčky
  • sušená chilli paprička
  • 100 g majonézy
  • půl hlávky ledového salátu
  • 1 svazek rukoly
  • 100 g cherry rajčat
  • 1 jarní cibulka
  • 750 g hladké mouky
  • 20 g droždí
  • 450 ml vlažné vody
  • hrst černých oliv bez pecky
  • hrst sušených rajčat
  • čerstvý rozmarýn
  • špetka cukru
  • extra panenský olivový olej
  • rostlinný olej
  • sůl, pepř

 

Příprava jídla:

1 V míse smícháme hořčici, worcester, špetku sušených chilli papriček a asi 50 ml rostlinného oleje. Osolíme, opepříme a do marinády naložíme maso, které předtím důkladně očistíme a svážeme kuchyňským provázkem do tvaru válečku. Maso dáme ideálně do druhého dne marinovat do lednice. Před pečením vyndáme roastbeef z lednice a necháme hodinu při pokojové teplotě odležet.

2 Z droždí, špetky cukru a 100 ml vlažné vody připravíme kvásek. Do mísy nasypeme prosátou hladkou mouku, vzešlý kvásek, sůl a vymícháme vláčné těsto, podle potřeby přilíváme vlažnou vodu. Do těsta přidáme trochu olivového oleje a pokrájena sušená rajčata. Přikryjeme utěrkou a necháme alespoň 30 minut na teplém místě kynout. Z těsta vytvoříme tři stejně velké bochánky, které opět necháme kynout a po chvíli je rozválíme na placky vysoké asi 2 cm.

3 Přendáme je na plech s pečicím papírem a do třetice necháme odpočinout pod utěrkou. Před pečením do placek zapícháme černé olivy, trochu sušených rajčat a posypeme pár lístky rozmarýnu. Zakápneme olivovým olejem a pečeme v předehřáté troubě na režim Horký vzduch s párou 180 °C, čas 20–25 minut.

4 Naložené maso vyjmeme z marinády a ze všech stran ho orestujeme na rozpálené pánvi s olivovým olejem. Přendáme na plech, do středu hovězího zapíchneme teplotní sondu a dáme do předehřáté trouby na režim Pravý horký vzduch 150 °C, sondu nastavíme na 60 °C.

5 Hotový roastbeef vyndáme z trouby, odstraníme provázek a necháme pár minut odpočinout. Výpek z upečeného masa smícháme s majonézou.

6 Focacciu rozdělíme na čtyři díly, každý podélně rozřízneme a potřeme dochucenou majonézou. Přidáme listy ledového salátu, nakrájená rajčata, nasekanou jarní cibulku a rukolu. Na zeleninu položíme plátky roastbeefu a přikryjeme vrchním dílem pečiva.

 

Související

Grilování vs. funkce SousVide s párou

Přemýšleli jste někdy nad tím, jak je možné, že kachní prsa v restauraci jsou vždycky tak růžová a měkká? Kouzlo...

Vařte, pečte a grilujte v páře!

Vaření a pečení v páře představuje moderní a zdravý způsob přípravy jídla. V multifunkční parní troubě připravíte téměř...

Fíkový dort

Připravte si lahodně nadýchaný ricottový dort s čerstvými fíky a máslovým korpusem podle šéfkuchaře Antonína Bradáče.

Pečená jablka

Podzim na talíři! Pečená jablka vonící po vanilce, s křupavými mandlemi a svěžími brusinkami jsou dokonalým podzimním...

Uzený losos na zeleném čaji s restovanou zeleninou

Přineste do své kuchyně trochu exotiky a vyzkoušejte recept na lososa na zeleném čaji s restovanou zeleninou!

Vepřová líčka dušená v cideru s bramborovo-mrkvovým pyré

Hovězí líčka jsou klasika, zkoušeli jste ale někdy líčka vepřová? Tonda Bradáč je dusí v jablečném cideru a doplňuje...

Babiččina vánočka

Dokážete si představit Vánoce bez vánočky? My rozhodně ne, a proto pro vás máme recept na vánočku v multifunkční parní...
reklama

Přidat komentář