OBCHOD

Knedlík na několik způsobů díky multifunkční parní troubě

Knedlík uděláte i v multifunkční parní troubě. Nevěříte?
29. 6. 2016 | Autor: Komerční prezentace

Přinášíme tři návody, jak si udělat bramborový, houskový a karlovarský knedlík netradičně, v troubě. K přípravě využijte děrovaný plech, který si můžete zakoupit ve speciální sadě pro vaření v páře, též je možné objednat i na eshopu na stránkách http://www.electrolux.cz.

Bramborový knedlík

Ingredience (2 knedlíky):

  • 700 g syrových brambor
  • 300 g dětské krupice
  • 1 vejce
  • máslo na omaštění
  • sůl

 

Příprava jídla:

1 Brambory oloupeme, celé je vložíme do děrované nádoby a dáme do předehřáté trouby nastavené na funkci Vlhká pára 96 °C, čas 45 minut.

2 Po uvaření brambory nastrouháme, přidáme dětskou krupici, vejce, sůl a rychle vypracujeme těsto. Z těsta vytvoříme dva podlouhlé bochníky, které položíme na děrovaný plech a připravujeme v předehřáté troubě nastavené na funkci Vlhká pára 96 °C, čas 35 minut. Po uvaření knedlíky potřeme máslem.

3 Pokud chceme knedlíky znovu ohřát, nakrájené na plátky je rozložíme na děrovaný plech a vložíme do předehřáté trouby nastavené na funkci Vlhká pára 96 °C, čas 8 - 10 minut. Bramborové knedlíky můžete také opéct na tuku, aby byly křupavé.

 

Houskový kynutý knedlík

Ingredience (3 knedlíky):

  • 500 g polohrubé mouky
  • 15 g droždí
  • 250 ml mléka
  • 1 starší rohlík
  • 1 vejce
  • tuk na omaštění
  • sůl

 

Příprava jídla:

1 Ve vlažném mléce s trochou mouky necháme vzejít rozdrobené droždí. Kvásek pak vlijeme do mísy se zbytkem prosáté mouky, přidáme vejce a špetku soli. Vypracujeme těsto, které nesmí být tuhé, ani se nesmí lepit. Na závěr přidáme na kostičky nakrájený rohlík a zapracujeme. Těsto přikryjeme utěrkou a necháme asi hodinu kynout na teplém místě.

2 Z vykynutého těsta vytvarujeme tři podlouhlé knedlíky. Ty necháme ještě 15 minut pod utěrkou odpočívat. Pak bochníky z těsta přeložíme na děrovaný plech a dáme do předehřáté trouby nastavené na funkci Vlhká pára 96 °C, čas 25 minut. Po uvaření knedlíky vyjmeme (nepropichovat) a omastíme trochou rozpuštěného tuku.

 

Karlovarský knedlík

Ingredience (4 porce):

  • 12 starších rohlíků
  • 4 vejce
  • 350 ml mléka
  • 120 g hrubé mouky
  • 100 g másla
  • petrželová nať
  • sůl a pepř

 

Příprava jídla:

1 Pečivo nakrájíme na kostičky. V míse smícháme žloutky, sůl, pepř, nasekanou petrželku, mouku a mléko. Pak přidáme nakrájené rohlíky a rozpuštěné horké máslo. Vše dobře promícháme. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a opatrně ho vmícháme do těsta. Necháme 5 minut odpočívat a potom z těsta vytvarujeme 8 stejných kulatých knedlíků.

2 Přeložíme je na děrovaný plech a vaříme v předehřáté troubě nastavené na funkci Vlhká pára 96 °C, čas 30 minut. Z těsta můžeme vytvarovat i bochánky, které zabalíme do potravinářské fólie a dáme do předehřáté trouby nastavené na funkci Vlhká pára 96 °C, čas 33 minut.

 

Naučte se vařit, péct a grilovat v multifunkční parní troubě a uvidíte, jak vám to ulehčí život. Další skvělé recepty naleznete v naší online kuchařce na www.pecemevpare.cz.

Více na www.electrolux.cz.

Související

Vařte, pečte a grilujte v páře!

Vaření a pečení v páře představuje moderní a zdravý způsob přípravy jídla. V multifunkční parní troubě připravíte téměř...

Fíkový dort

Připravte si lahodně nadýchaný ricottový dort s čerstvými fíky a máslovým korpusem podle šéfkuchaře Antonína Bradáče.

Pečená jablka

Podzim na talíři! Pečená jablka vonící po vanilce, s křupavými mandlemi a svěžími brusinkami jsou dokonalým podzimním...

Vepřová líčka dušená v cideru s bramborovo-mrkvovým pyré

Hovězí líčka jsou klasika, zkoušeli jste ale někdy líčka vepřová? Tonda Bradáč je dusí v jablečném cideru a doplňuje...

Babiččina vánočka

Dokážete si představit Vánoce bez vánočky? My rozhodně ne, a proto pro vás máme recept na vánočku v multifunkční parní...
reklama

Přidat komentář