OBCHOD

Kuřecí špíz Shish Taouk s hummusem a salátem Tabouleh

Pikantní kuře, cizrnová pochoutka a bulgurový salát vás rázem přenesou do jiných zeměpisných šířek!
7. 6. 2016 | Autor: Komerční prezentace

Ingredience na kuřecí špízy:

  • 600 g kuřecích stehenních řízků
  • 2 cibule nakrájené na měsíčky
  • 1 citron nakrájený na měsíčky
  • rostlinný olej
  • špejle
  • pepř

+ marináda na maso:

  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 4 stroužky česneku
  • 4 lžíce bílého jogurtu
  • 1 lžička sladké papriky šťáva z jednoho citronu
  • 1 lžička mletého koriandru sůl pepř

Příprava jídla:

1 Suroviny na marinádu smícháme. Stehna nakrájíme na kostičky 3x3 cm a naložíme je do marinády. Pořádně promícháme a dáme alespoň na 2 hodiny do ledničky, aby maso nasálo všechny chutě. Na špejli napíchneme měsíček citronu, poté čtyři kousky masa a na závěr měsíček cibule. Takto připravené špízy vložíme na klasický smaltovaný plech do předehřáté trouby na režim Horký vzduch s párou 230 °Cna 15 minut

 

Ingredience na hummus:

  • 250 g sušené cizrny (namočené přes noc)
  • 35 g sezamové pasty Tahini
  • 2 stroužky česneku sůl
  • 70 ml olivového oleje
  • šťáva z 1 citronu
  • 70 ml studené vody

Příprava jídla:

1 Cizrnu, kterou jsme den dopředu namočili do studené vody, ve stejné vodě vaříme přibližně 2−3 hodiny a pak necháme ve vodě, v níž se vařila, trochu vychladnout. Až zchladne, přebytečnou vodu slijeme (můžeme si ji dát stranou) a cizrnu rozmixujeme. Přidáme sezamovou pastu, sůl, pepř, nastrouhaný česnek a vymixujeme v hladké pyré. Vmícháme citronovou šťávu, ledovou vodu a olivový olej. Můžeme zředit také vodou z cizrny. Necháme vychladit a poté podáváme pokapané olivovým olejem.

 

Ingredience na salát Tabouleh:

  • 1 balení velkolisté petržele
  • 1 hrst čerstvé máty
  • 4 rajčata
  • 1 středně velká cibule
  • 4 lžíce sušeného bulguru (drcená pšenice)
  • olivový olej
  • 1 citron sůl

Příprava jídla:

1 Bulgur dobře propláchneme studenou vodou, přendáme do hrnce a zalijeme vodou v poměru 2:1. Vaříme jej 12 minut, poté hrnec odstavíme a necháme 10 minut odpočinout. Přebytečnou vodu slijeme. Rajčata nakrájíme na malé kostičky a necháme na cedníku okapat. Cibuli nasekáme najemno a dáme do mísy. Přidáme hotový bulgur, rajčata, nakrájenou petržel a mátu. Dochutíme solí, olivovým olejem a citronovou šťávou.

2 Špízy podáváme s hummusem a salátem Tabouleh.

 

Související

Grilování vs. funkce SousVide s párou

Přemýšleli jste někdy nad tím, jak je možné, že kachní prsa v restauraci jsou vždycky tak růžová a měkká? Kouzlo...

Vařte, pečte a grilujte v páře!

Vaření a pečení v páře představuje moderní a zdravý způsob přípravy jídla. V multifunkční parní troubě připravíte téměř...

Soukromá party s Foodtruckem pro výherkyni z Apetit Pikniku

Už jste někde potkali Foodtruck Electrolux? Tohle speciální auto, v němž se skrývá dokonale vybavená kuchyň s...

Fíkový dort

Připravte si lahodně nadýchaný ricottový dort s čerstvými fíky a máslovým korpusem podle šéfkuchaře Antonína Bradáče.

Pečená jablka

Podzim na talíři! Pečená jablka vonící po vanilce, s křupavými mandlemi a svěžími brusinkami jsou dokonalým podzimním...

Uzený losos na zeleném čaji s restovanou zeleninou

Přineste do své kuchyně trochu exotiky a vyzkoušejte recept na lososa na zeleném čaji s restovanou zeleninou!

Vepřová líčka dušená v cideru s bramborovo-mrkvovým pyré

Hovězí líčka jsou klasika, zkoušeli jste ale někdy líčka vepřová? Tonda Bradáč je dusí v jablečném cideru a doplňuje...

Babiččina vánočka

Dokážete si představit Vánoce bez vánočky? My rozhodně ne, a proto pro vás máme recept na vánočku v multifunkční parní...
reklama

Přidat komentář