OBCHOD

Multifunkční parní trouby s Antonínem Bradáčem

Jaké pokrmy můžete připravovat v páře? Jak správně obsluhovat multifunkční parní troubu? Nechte si poradit od profesionálního kuchaře a technologa Electrolux, Antonína Bradáče.
29. 8. 2016 | Autor: Komerční prezentace

ANTONÍN BRADÁČ

Profesionální kuchař a technolog společnosti Electrolux, držitel několika oceněni, včetně zlaté medaile z mezinárodní kuchařské soutěže Thailand Culinary World Challenge 2014 v Thajsku a absolutního vítězství cele soutěže. Člen kuchařského tymu Czech Chefs.

www.pecemevpare.cz

 

1) Lze v multifunkční parní troubě péct i standardním způsobem, bez páry?

Ano, trouba je 100% multifunkční, a to především platí pro přípravu české a slovenské kuchyně. Tato trouba se plně vyrovná profesionálnímu konvektomatu, který je srdcem každé profesionální kuchyně. Oproti konvektomatu má parní trouba navíc několik speciálních pečících funkcí jako je vaření Sous Vide (nízkoteplotní vaření ve vakouvacích sáčcích), statické/konvenční pečení bez ventilátoru a funkci velkoplošného grilu, který je ideální k rychlé tvorbě kůrky bez možnosti vysušení masa. V domácnosti nahrazuje hned několik spotřebičů najednou. Mikrovlnná trouba, varná deska a speciální Sous Vide vana pro přípravu nízkoteplotního pečení.

 

2) Pro přípravu jakých pokrmů je ideální přidat páru a proč? Není jídlo připravené v páře mdlé a příliš vlhké?

Pára je ideální pro všechny typy jídel, zejména pro přípravu masa, ryb (šťavnatější a rychlejší úprava), dále pro přípravu zeleniny, příloh, kynutých buchet a koláčů, všech druhů knedlíků, pro přípravu pečiva, chleba atd..

 

3) Hodí se pára i pro přípravu sladkých jídel jako jsou dortové korpusy, muffins, cupcakes, vánoční cukroví? Proč? Jaký program byste doporučil?

Pára urychluje přípravu sladkých jídel, zabraňuje vysušování koláčů a buchet během pečení. Dále pomáhá ke zvětšení objemu v průběhu pečení (např. při pečení croissantů). Nejlépe se hodí pro pečivo z kynutého těsta. Ideální program pro koláče, buchty, croissanty je „Horká pára Interval / Low“. Pro vaření sladkých jídel (ovocné knedlíky, rýžová kaše a nákyp) je vhodný program „Vaření v páře“.

 

4) Dají se v multifunkční parní troubě připravovat i přílohy?

Na přílohy je párá snad úplně nejlepší, a to zejména pro přípravu všech typů knedlíků a rýže, brambor, zeleniny (pára zanechává až o 50 % více nutričních hodnot a vitamínů).

 

5) Jaký je váš nejoblíbenější recept/jídlo připravené v páře?

Z parní trouby mám nejraději velké kusy masa a především pečení české kachny/husy. Tak šťavnaté maso nikde jinde snad ani připravit nelze.

 

6) Je těžké multifunkční parní troubu obsluhovat? Potřebuji pro ni v kuchyni nějaké speciální zázemí?

Parní trouba má velmi jednoduché a intuitivní ovládání. Displej komunikuje v mnoha jazycích, samozřejmě česky a slovensky. Pro parní troubu nepotřebujete speciální přípravu nebo rozvody, trouba má stejné rozměry jako ostatní trouby.

Související

Naučte se péct v páře!

Multifunkční parní trouby získávají na popularitě a není divu - fungují totiž stejně jako profesionální konvektomaty,...
reklama

Přidat komentář