OBCHOD
KOMERČNÍ SDĚLENÍ

Pečená jablka

Podzim na talíři! Pečená jablka vonící po vanilce, s křupavými mandlemi a svěžími brusinkami jsou dokonalým podzimním dezertem.
14. 10. 2016

Ingredience:

  • 4 ks velkých jablek Golden Delicious

SIRUP

  • 10 g másla
  • 2 lžíce cukru krupice
  • šťáva z jednoho citronu

NÁPLŇ

  • 2–3 kusy upečených croissantů
  • 150 ml 33% smetany
  • 2 vejce
  • 80 ml polotučného mléka
  • 1 lusk čerstvé vanilky (nebo trocha vanilkového extraktu)
  • 75 g třtinového cukru
  • 50 g čokolády na vaření
  • 2 lžíce loupaných mandlí
  • 2 lžíce sušených brusinek
  • 50 g změklého másla na potření
  • cukr moučka na posypání
  • jahody, máta a vanilková zmrzlina na ozdobu

 

Příprava jídla:

1 Jablka shora i zespoda seřízneme a do jejich středu zapíchneme kulaté vykrajovátko takové velikosti, aby od slupky zbýval alespoň 1 cm dužiny jablka. Potom pomocí malé lžičky nebo vykrajovátka na melouny vydlabeme dužinu s jadřincem tak, abychom dole nechali 2cm vrstvu jablka. Z másla, cukru a citronové šťávy svaříme v kastrůlku hustý sirup, kterým vytřeme vydlabaná jablka. Jablka přendáme na plech s pečicím papírem a dáme do předehřáté trouby na režim Horká pára Interval / Nízká vlhkost Low na 180 °C na 10 min rozpéct.

2 Croissanty nakrájíme na menší kousky. Vanilkový lusk podélně rozřízneme, a tupou stranou nože vyškrábeme zrníčka z obou polovin lusku. Zrníčka dáme do smetany společně s vejci, mlékem, cukrem, rozšleháme a přelijeme přes nakrájené croissanty. Přidáme předkrájené mandle a brusinky, na hrubo nadrcenou čokoládu a promícháme. Hotovou směs necháme 1 hodinu odpočinout. Poté směsí vrchovatě naplníme rozpečená jablka. Vršek jablek lehce potřeme máslem a upečeme v předehřáté troubě na režim Pravý horký vzduch při 180 °C zhruba 15 minut. Po upečení jablka přendáme na talíř, posypeme moučkovým cukrem, ozdobíme jahodami, lístky máty a podáváme s vanilkovou zmrzlinou.

Další recepty najdete na www.pecemevpare/recepty.

Související

Fíkový dort

Připravte si lahodně nadýchaný ricottový dort s čerstvými fíky a máslovým korpusem podle šéfkuchaře Antonína Bradáče.

Mořský vlk pečený v solné krustě se zeleninou ratatouille

Přeneste se do přímořského letoviska v jižní Francii a připravte si tematickou pochoutku - lahodnou rybu pečenou v...

Knedlík na několik způsobů díky multifunkční parní troubě

Knedlík uděláte i v multifunkční parní troubě. Nevěříte?

Kuřecí špíz Shish Taouk s hummusem a salátem Tabouleh

Pikantní kuře, cizrnová pochoutka a bulgurový salát vás rázem přenesou do jiných zeměpisných šířek!

Cheesecake

Naberte na lžičku sousto krémové náplně a máslového korpusu a přeneste se do dokonalého sladkého snu...

Čokoládový dort s domácí šlehačkou a jahodami

Čokoládový dort bez mouky, doplněný nadýchanou šlehačkou a čerstvými jahodami je dezertem snů! Navíc si ho můžete...

Focaccia s roastbeefem a čerstvou zeleninou

Pro čerstvé pečivo máme slabost... Pokud je ale navíc s voňavým roastbeefem a čerstvou křupavou zeleninou, rázem se...

Losos pečený s čili papričkami a sušenými rajčaty, bramborová kaše

Pikantní šťavnatý losos, který se jenom rozpadá, a hedvábná bramborová kaše jsou kombinací, která se nikdy neomrzí!

Uzený losos na zeleném čaji s restovanou zeleninou

Přineste do své kuchyně trochu exotiky a vyzkoušejte recept na lososa na zeleném čaji s restovanou zeleninou!

Vepřová líčka dušená v cideru s bramborovo-mrkvovým pyré

Hovězí líčka jsou klasika, zkoušeli jste ale někdy líčka vepřová? Tonda Bradáč je dusí v jablečném cideru a doplňuje...

Babiččina vánočka

Dokážete si představit Vánoce bez vánočky? My rozhodně ne, a proto pro vás máme recept na vánočku v multifunkční parní...
reklama

Přidat komentář