OBCHOD
KOMERČNÍ SDĚLENÍ

Vepřová líčka dušená v cideru s bramborovo-mrkvovým pyré

Hovězí líčka jsou klasika, zkoušeli jste ale někdy líčka vepřová? Tonda Bradáč je dusí v jablečném cideru a doplňuje bramborovo-mrkvovým pyré. Oslňte své přátelé a připravte jim tuto dokonalou pochoutku.
29. 11. 2016

Ingredience:

  • 800 g vepřových líček
  • 3 ks žluté cibule
  • 1 jablko Golden Delicious
  • 60 ml oleje
  • 1 l masového vývaru
  • 1 l cideru Strongbow
  • 10 g čerstvě na hrubo drceného pepře
  • 4 větvičky tymiánu
  • 2 bobkové listy
  • 50 g másla
  • sůl a pepř

 

PYRÉ

  • 250 g brambor
  • 200 g mrkve
  • 50 g másla
  • 250 ml 33% smetany
  • sůl
  • 2 velká jablka Golden Delicious
  • šťáva a kůra z 1 ks citronu
  • 30 ml olivového oleje
  • 20 g třtinového cukru

 

 

Příprava jídla:

1 Oloupané brambory a mrkev nakrájíme na kostičky, vložíme do děrované nádoby a během 35 minut uvaříme v troubě na režim Vaření v páře při 96 °C. Máslo krátce svaříme se smetanou. Uvařené brambory s mrkví rozmačkáme, přidáme svařenou smetanu s máslem, osolíme a rozmixujeme na hladké pyré.

2 Líčka očistíme od tužších blan, osolíme a opepříme. Na pánvi rozpálíme olej na vysokou teplotu a líčka postupně cca po 5–6 ks opečeme ze všech stran do červena, poté přendáme do pekáčku. Na pánvi s výpekem osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme oloupané jablko nakrájené na 1 cm kostičky a drcený pepř. Vše restujeme do mírně zlaté barvy. Nakonec přidáme ¼ l vývaru a odvaříme veškeré připečeniny z pánve. Směs z pánve přelijeme do pekáčku s líčky, přidáme do ní zbytek vývaru, cider a bylinky. Pečeme v předehřáté troubě na režim Horká pára Interval Plus při 130 °C cca 2 hodiny a 20 minut (do měkka). Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a rozkrájíme na měsíčky. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a začneme na něm do zlatova opékat dílky jablek společně s citronovou kůrou. Přidáme cukr a šťávu z citronu a lehce svaříme, aby vzniklý sirup jablka pěkně obalil. Hotová líčka opatrně vyjmeme z pekáčku a odložíme stranou. Šťávu propasírujeme přes jemný cedník do kastrolu, poté svaříme na ⅓ objemu a ke konci zjemníme máslem. Líčka vložíme do hotové omáčky a prohřejeme.

3 Líčka podáváme přelitá omáčkou, doplněná bramborovo-mrkvovým pyré a ozdobená kousky opečeného jablka.

Další recepty najdete na www.pecemevpare.cz.

Související

Uzený losos na zeleném čaji s restovanou zeleninou

Přineste do své kuchyně trochu exotiky a vyzkoušejte recept na lososa na zeleném čaji s restovanou zeleninou!

Pečená jablka

Podzim na talíři! Pečená jablka vonící po vanilce, s křupavými mandlemi a svěžími brusinkami jsou dokonalým podzimním...

Fíkový dort

Připravte si lahodně nadýchaný ricottový dort s čerstvými fíky a máslovým korpusem podle šéfkuchaře Antonína Bradáče.

Mořský vlk pečený v solné krustě se zeleninou ratatouille

Přeneste se do přímořského letoviska v jižní Francii a připravte si tematickou pochoutku - lahodnou rybu pečenou v...

Knedlík na několik způsobů díky multifunkční parní troubě

Knedlík uděláte i v multifunkční parní troubě. Nevěříte?

Kuřecí špíz Shish Taouk s hummusem a salátem Tabouleh

Pikantní kuře, cizrnová pochoutka a bulgurový salát vás rázem přenesou do jiných zeměpisných šířek!

Cheesecake

Naberte na lžičku sousto krémové náplně a máslového korpusu a přeneste se do dokonalého sladkého snu...

Čokoládový dort s domácí šlehačkou a jahodami

Čokoládový dort bez mouky, doplněný nadýchanou šlehačkou a čerstvými jahodami je dezertem snů! Navíc si ho můžete...

Focaccia s roastbeefem a čerstvou zeleninou

Pro čerstvé pečivo máme slabost... Pokud je ale navíc s voňavým roastbeefem a čerstvou křupavou zeleninou, rázem se...

Losos pečený s čili papričkami a sušenými rajčaty, bramborová kaše

Pikantní šťavnatý losos, který se jenom rozpadá, a hedvábná bramborová kaše jsou kombinací, která se nikdy neomrzí!

Babiččina vánočka

Dokážete si představit Vánoce bez vánočky? My rozhodně ne, a proto pro vás máme recept na vánočku v multifunkční parní...
reklama

Přidat komentář