OBCHOD
KOMERČNÍ SDĚLENÍ

Glazovaná žebírka s cizrnovým salátem

Žebra předpřipravená v páře se budou na talíři jen rozpadat.
10. 4. 2017

Suroviny (na 4 porce):

  • 2 kg masitých vepřových žeber

 

MARINÁDA:

  • 50 ml jablečného octu
  • 100 ml olivového oleje
  • 6 stroužků česneku
  • 8 cm strouhaného zázvoru
  • sůl a drcený pepř

 

GLAZURA:

  • 100 ml javorového sirupu
  • 5 lžic omáčky hoisin
  • 3 lžíce sójové omáčky
  • šťáva a kůra ze 2 pomerančů
  • 2 chilli papričky
  • 1⁄2 lžičky cayenského pepře
  • 80 g lískových oříšků 

 

SALÁT:

  • 500 g sterilované cizrny
  • 1 červená cibule
  • 4 rajčata
  • 2 lžíce hladkolisté petržele ( jen listy)
  • 2 lžíce koriandrových listů
  • 1 lžíce thajské žluté kari pasty
  • šťáva ze 2 limetek
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • rostlinný olej
  • sůl 

Máte chuť zažít víc?

Poznejte blogery, stavte se ve Foodtrucku a vyhrajte parní troubu!

Příprava jídla: 

1 Z jablečného octa, olivového oleje, rozmačkaného česneku, zázvoru, soli a pepře připravíme marinádu, kterou pořádně vetřeme do žeber a necháme marinovat přes noc.

2 Žebra rozložíme na rošt, pod který dáme plech, a vložíme do předehřáté trouby na režim Vaření v páře. Při teplotě 96 °C vaříme do měkka cca 90 minut, poté je necháme asi 20 minut odpočinout.

3 Javorový sirup, hoisin omáčku, sójovou omáčku, šťávu a kůru ze dvou pomerančů, nasekanou chilli papričku a trochu cayenského pepře vložíme na pánev a svaříme z těchto ingrediencí glazuru na žebra. Do hotové glazury vmícháme nasekané oříšky a ze všech stran jí potřeme zchladlá žebra.

4 Žebra položíme na plech s pečicím papírem a dáme do předehřáté trouby na režim Pravý horký vzduch 190 °C na cca 20 minut (do barvy).

5 Na mírném plamenu v pánvi s olejem krátce (2 minuty) opečeme kari pastu, přihodíme cibuli nakrájenou na tenké proužky a restujeme další 3 minuty. Poté přidáme cukr a šťávu z limetek, scezenou cizrnu a necháme lehce svařit, osolíme. Před koncem vhodíme rajčata nakrájená na kostičky a sekané bylinky, promícháme a dál už nevaříme.

6 Na talíře rozdělíme teplý salát a nakrájené porce žeber. 

Související

Paštika z kuřecích jater s hruškovým čatní

Paštika je jedním z nejtradičnějších a nejoblíbenějších předkrmů. Pokud k ní přidáte domácí hruškové čatní, zažijete...

Kuřecí špíz s domácími hranolky a domácí majonézou

Špízy nemusíte připravovat jenom v létě na grilu... Z trouby stejně skvělé! Když je navíc doplníte domácími hranolkami...

Zeleninová krémová polévka s čočkou

Tuhle krémovou slast vonící po tymiánu si zamilujete nejen kvůli její krásné barvě, ale především kvůli dokonalé chuti.

Salát z červené řepy s čekankou a kozím sýrem

Kombinace šťavnaté červené řepy, jemně hořké čekanky, křupavých ořechů a výrazného kozího sýra je nezapomenutelná.

Jehněčí kotlety s bramborovými noky a špenátem

Tato jarní pečínka bude dokonalou ozdobou svátečního či nedělního stolu.

Hovězí biftek s fazolkami na slanině

Dokonale připravený hovězí biftek zkrátka nic nepřekoná... Není to taková věda, jak se může zdát!

Buchty s tvarohem

Nad poctivé kynuté české buchty s tvarohem není. Nadýchané těsto, opojná vůně másla a šťavnatá tvarohová náplň.....

Pečený pstruh na bylinkách s bramborami na slanině a zeleninou v páře

Ryba je skvělou volbou, pokud chcete odlehčit oběd nebo večeři.

Bulky s medvědím česnekem

Na jaře zdobívají koberce lístků a drobných bílých kvítků medvědího česneku lužní lesy. Údajně získal své jméno...

Domácí pizza se šunkou a mozzarellou

Připravte si domácí pizzu jako z pravé italské restaurace.

Polévka z červené řepy servírovaná s uzeným pstruhem, smetanou a koprem

Polévka netradiční barvy i vzhledu překvapí dokonalou souhrou červené řepy se pstruhem. Zahřeje v chladných dnech, v...

Čokoládový dort s domácí šlehačkou a jahodami

Čokoládový dort bez mouky, doplněný nadýchanou šlehačkou a čerstvými jahodami je dezertem snů! Navíc si ho můžete...

Proč zvolit páru? Soutěžte o kurz vaření!

Pára urychluje dobu pečení, dodává masu, zelenině i pečivu potřebnou vláhu, podtrhuje přirozenou chuť jídla, a navíc...

Máslový koláč s bylinkami, brynzou a uzenou slaninou

Vyzkoušejte místo sladkých buchet slaný koláč s brynzou a slaninou. Pochutnat si můžete na jeho teplé i studené verzi.

Salát Caesar s grilovaným kuřecím masem

Salátová klasika, která je oblíbená napříč všemi generacemi. Připravit si jej můžete s domácí majonézou, nebo místo ní...

Losos vařený v páře s bílým chřestem a holandskou omáčkou

Připravte si odlehčený hlavní chod. Chřestová sezóna je v plném proudu a chřest se k rybě báječně hodí. Souhru chutí...

Vepřová líčka dušená v cideru s bramborovo-mrkvovým pyré

Poduste maso se sladkým ciderem a jablky, bramborou kaši vylepšete mrkví. Získáte tak jedinečně barevný, chuťově...

Cheesecake

Cheesecake je lehký, vděčný zákusek, připravený během chvíle. Navíc uspokojí chuťové buňky jak malých, tak velkých...

Konfitovaná kachní stehna s karlovarským knedlíkem a červeným zelím

Voňavá kachna s knedlíkem a zelím patří na sváteční stůl.

Rillettes z lososa

Vynikající lososovou pomazánku dochutíte bylinkami a doladíte kaviárem.

Focaccia s roastbeefem a čerstvou zeleninou

Připravte si tento pokrm třeba jako svačinu do práce.

Přidat komentář