Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Nejlepší letní koláče z plechu a forem

Nejlepší letní koláče z plechu a forem
ZDROJ: Apetit

Užijte si léto v jeho nejsladší podobě a zakončete hodování ovocnými dezerty. Angrešt, rybíz, jahody, borůvky, maliny, ostružiny, meruňky a broskve koláčům a buchtám doslova sluší! Tolik možností! Stačí vyjít na zahradu, natrhat právě uzrálé plody a pustit se do pečení. Ať už se chystáte na výlet s přáteli nebo jen na pohodové odpoledne strávené na chalupě, ovocný dezert ocení všichni!  

Bublanina a clafoutis

Naprostou letní klasikou jsou bezesporu třešňové a višňové bublaniny. Ať už v podání tradiční nadýchané z vyšlehaného piškotového těsta nebo francouzského clafoutis, který svou hutnou konzistencí připomíná těsto na palačinky.

  • Bublaniny jsou natolik variabilní, že do nich můžete použít rybíz, ostružiny, angrešt, nakrájené meruňky, jahody, rebarboru, borůvky případně mix ovoce.
  • Navíc je můžete připravit do dortové formy, po upečení podélně rozříznout a naplnit lehkým krémem z mascarpone a 33% smetany (společně vyšlehané v poměru 1:1 do tuha). Zbytkem krému lze ozdobit vršek, přidat čerstvé ovoce, lístky máty nebo meduňky, jedlé květy a svěží letní dort je na světě.

Rychlé buchty s drobenkou

Mezi další letní hity řadíme i rychlé moučníky s drobenkou, které jsou velmi snadné na přípravu.

  • Není potřeba oddělovat žloutky od bílků a pečlivě šlehat.
  • Suroviny v některých receptech ani nemusíte vážit, vystačíte si s hrníčkem a případně dalšími objemovými měrnými jednotkami.
  • Pokud máte jeden oblíbený recept a rádi byste ho sem tam pozměnili, zkuste do těsta přidat něco navíc – citronovou nebo pomerančovou kůru, tuzemák, kakao, karob, mleté mandle, čokoládové pecičky, skořici, kardamom nebo vanilku.

Páje a další koláče z křehkého těsta

Kulaté formy s vroubkovanými boky jsou typické pro koláče z křehkého těsta. Také nabízejí prostor pro vrchní zdobení, proto koláč může vypadat pokaždé jinak.

  • Kromě klasické mřížky vytvořené z vyválených proužků můžete koláč ozdobit nejrůznějšími vykrojenými vzory ze zbytků těsta.
  • Tomuto stylu amerických koláčů sedne ovoce, které se během pečení rozpeče, nejčastěji jablka a hrušky.
  • Ostatní ovoce je nutné alespoň mírně rozmačkat, nebo z něj vytvořit hustší náplň.

Cheesecaky

Cheesecake oceníte především ve chvíli, kdy nemáte troubu.

  • Na korpus stačí smíchat oblíbené sušenky s máslem, namačkat do formy vyložené pečícím papírem a nechat v lednici ztuhnout.
  • Nepečená náplň ztuhne díky želatině nebo zakysané smetaně.
  • Ovoce můžete rozmixovat a zamíchat přímo do náplně či z něj připravit ovocnou omáčku s cukrem, kterou dezert před podáváním přelijete.

Galetky a garletky

Pokud nemáte žádný hlubší pekáček ani jinou formu, do které připravit ovocný koláč, máme pro vás řešení.

  • Galetka neboli galette je dezert připravený z rozváleného plátu těsta, na který položíte ovoce a okraje přehnete tak, aby náplň nevytékala.
  • Pokud s přípravou galetky nemáte zkušenosti, inspirujte se některým z našich receptů, ve kterých najdete podrobný postup.

Krambl

Krambl je další lahodný moučník, který je takřka bez práce.

  • Oblíbené pokrájené ovoce nasypete do zapékací formy, případně oslaďte a zasypete připravenou drobenkou.
  • Drobenku můžete použít klasickou nebo zvolit směs oříšků, plátků mandlí, kokosu.
  • Máslo lze nahradit kokosovým olejem.
  • Místo klasického cukru použijte med, kokosový cukr, čekankový nebo jiný sirup.
  • Připravené ovoce vložte do trouby a nechte péct tak dlouho, dokud povrch nezezlátne a příjemně neprovoní byt.

Zdroj informací: časopis Apetit

Skryt pre seznam
Autor: kojzarova.m

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč