Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Lék proti zimě: pomalu dušené maso

Lék proti zimě: pomalu dušené maso

Když máte času málo, uvařte bleskovku, ale když můžete v kuchyni strávit pár hodin, pusťte se do pomalého dušení masa při nízké teplotě – odmění se vám dokonale koncentrovanou chutí a konzistencí, která se doslova rozplývá na jazyku.

JAKÉ MASO VYBRAT?

Na pomalé dušení se hodí v podstatě jakékoli maso – od drůbežího přes vepřové, jehněčí a hovězí až po divočinu, ovšem lépe vyniknou masa, která obsahují více tuku (v podobě tukového mramorování), který je nositelem chuti, jež právě dlouhou a pomalou úpravou ještě zkoncentruje. 

Kromě obsahu tuku je při pomalém dušení žádoucí také kolagen, který zajistí onu rozplývavost masa. Z tohoto hlediska není nad hovězí kolena, která znáte z obchodu jako kližku, vepřová kolínka nebo delikatesní hovězí či telecí líčka. (Kromě báječného zážitku z rozplývání na jazyku prospěje kolagen ještě vašim kloubům i pleti.)

Autor: jana.koprivova

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč