Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pozdrav z ráje: rajčata

Pozdrav z ráje: rajčata

Rajská jablíčka jsou prostě poklad. Když je uvaříte nebo upečete podle našich receptů, dostanete z nich maximum cenností – chuti i zdraví prospěšných látek.

PRAKTICKÉ RADY

  • Nezralá rajčata jsou slabě jedovatá, ale jednou za čas zdravému dospělému neuškodí. Nedávejte je však dětem a těhotným.
  • Do polévky, rýže, těstovin, kari i leča můžete v zimě použít konzervovaná rajčata.
  • Pokud chcete i v zimě vařit z nekonzervovaných rajčat, volte v obchodě třešňová rajčata, případně ta větší na větvičce.
  • Na rajčatech je asi nejzdravější lykopen. Ten je zvláštní tím, že se – na rozdíl od vitaminu C, který rajská také obsahují – tepelnou úpravou neničí, ale naopak uvolňuje. Proto je vhodné jíst rajská jablka vařená nebo pečená.
Autor: jana.koprivova

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč