Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Hovězí maso v koprové omáčce podle Ondřeje Slaniny

Vůně kopru navozuje domácí pohodu. To je bez debat. A když maminka v hrnci Tefal ClipsoMinut' Duo připravuje svou dokonalou koprovku, hustou tak akorát, těší se i brácha. Nejdůležitější ingrediencí je samozřejmě kopr, který už léta roste u dědy na zahrádce. Ten je nejlepší!

Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 4 porce
Doba přípravy: Do 20 minut
PT1H15M
Vaření 1:15

Ingredience

    • 600 g hovězího krku
    • 100 g cibule
    • 4 lžíce hladké mouky (pro bezlepkovou variantu můžeme nahradit např. kukuřičnou moukou)
    • 80 g másla (lze nahradit olejem nebo bezlaktózovým máslem)
    • 200 ml 33% smetany (lze nahradit rostlinnou nebo bezlaktózovou smetanou)
    • svazek kopru
    • 2 citrony
    • 3–4 lžíce cukru
    • sůl
    • 4 bobkové listy
    • 6 kuliček nového koření
    • 8 kuliček celého pepře
    • 1,5 litru vody

Příprava jídla

1 Hovězí krk nakrájíme na větší kostky a vložíme je do tlakového hrnce Tefal ClipsoMinut' Duo. Přidáme koření, cibuli na čtvrtky a zalijeme vodou. Osolíme. Zaklopíme a vaříme 1 hodinu.

2 Vývar přelijeme do mísy a vyjmeme koření. V hrnci orestujeme jíšku z mouky a másla. Přidáme zpět vývar s masem, provaříme 10 minut. Dochutíme solí, cukrem, citronovou šťávou, sekaným koprem a zjemníme smetanou. U bezlepkové varianty použijeme bezlepkovou mouku a při intoleranci laktózy rostlinné či bezlaktózové produkty.

TEFAL CLIPSOMINUT DUO Tlakový hrnec, který vám připraví během chvilky večeři pro celou rodinu. Hodí se jak ke standardnímu vaření, dušení a smažení bez tuku, tak k rychlé přípravě pokrmů pod tlakem. Jedno přepnutí ventilu na poklici urychlí přípravu pokrmů až o desítky minut! Hrnec si oblíbíte pro snadnou manipulaci díky systému otevírání/zavírání pomocí jedné ruky. Je vybaven pěti pojistkami pro bezpečné použití a vhodný je pro všechny typy vařičů včetně indukčního.

tefal.cz/vecerimespolecne

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Segedínský guláš podle Ondřeje Slaniny

Kuře na paprice podle Ondřeje Slaniny

Hovězí guláš podle Ondřeje Slaniny

Dršťková polévka podle Ondřeje Slaniny

Portobello plněné zeleninou a sýrem

Kuřecí supreme s bylinkovým máslem a grilovaným chřestem

Steak z vysokého roštěnce v červené curry pastě podle Ondřeje Slaniny

Večeříme společně

Krůtí chilli s kukuřicí

Mrkvový krém se zázvorem a kurkumou

Rizoto s italskou klobásou a rajčátky

Burgery z hovězího mletého masa

Brokolicová krémová polévka

Houbová omáčka podle šéfkuchaře Ondřeje Slaniny

Houbová polévka se zakysanou smetanou

Jablečné smoothie se zeleninou

Svařák s jablkem a hruškou s rozinkami v rumu podle Ondry Slaniny

Lilky s neapolskou omáčkou

Thajská kuřecí polévka

Kachna po francouzsku se zeleninovým pyré podle Ondřeje Slaniny

Přidat komentář