Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Lilky s neapolskou omáčkou

Letní dovolenou v Itálii si často s rodinou připomínáme různými středozemními recepty. I v chladnějších měsících v obchodech seženete dobrý lilek a italská rajčata – ta jsou vynikající třeba i z plechovky! A pro nápad na bleskovou večeři nemusíme chodit daleko... Stačí vytáhnout nádobí Tefal Ingenio Elegance a pustit se do kouzlení!

Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
PT30M
Vaření 0:30
Zelenina

Ingredience

    • 1 větší lilek
    • 397g plechovka nasekaných rajčat
    • 1 nasekaná cibule
    • 1 drcený stroužek česneku (lze vynechat)
    • 1 lžička sušeného oregana
    • 1/2 bobkového listu
    • 2 lžíce nasekané čerstvé petrželky
    • 1 lžíce rajčatového protlaku
    • 2 lžičky krupicového cukru
    • 150 ml červeného vína
    • sůl a pepř

    NA TĚSTÍČKO

    • 100 g hladké mouky
    • špetka soli
    • 1 prošlehané vejce
    • 150 ml mléka

Příprava jídla

1 Neoloupaný lilek nakrájíme na zhruba centimetrové plátky. Posolíme, přikryjeme a necháme asi 30 minut odležet.

2 Mezitím připravíme omáčku. V pánvi Tefal Ingenio Elegance necháme v rozpáleném oleji změknout cibuli a česnek. Přidáme všechny zbývající ingredience a přivedeme k varu. Necháme mírně vařit po dobu 10 minut. Vyjmeme bobkový list.

3 Do mísy prosejeme mouku a sůl. Přidáme vejce a postupně vmícháme mléko, až vznikne hladké těstíčko. Lilek umyjeme a řádně ho osušíme savou papírovou utěrkou. Namočíme lilky do těstíčka, necháme okapat. S košíkem již ponořeným do horkého oleje smažíme jednotlivé dávky po dobu 3–4 minut při teplotě 190 °C, nebo dokud nebudou zlatavé a křupavé. Podáváme s omáčkou.

TEFAL INGENIO ELEGANCE S touhle sadou inteligentního nádobí můžete vařit či smažit na sporáku, ale také péct v troubě. To vše díky odnímatelné rukojeti. Praktická víka, která jsou součástí sady, poslouží k uchovávání hotových pokrmů v lednici a stohovatelný design vám ušetří spoustu místa v kuchyni. Ingenio má špičkový nepřilnavý povrch Tefal Titanium Pro, který oceníte nejen při vaření, ale i při mytí nádobí.

tefal.cz/vecerimespolecne

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Segedínský guláš podle Ondřeje Slaniny

Kuře na paprice podle Ondřeje Slaniny

Hovězí maso v koprové omáčce podle Ondřeje Slaniny

Hovězí guláš podle Ondřeje Slaniny

Dršťková polévka podle Ondřeje Slaniny

Portobello plněné zeleninou a sýrem

Kuřecí supreme s bylinkovým máslem a grilovaným chřestem

Steak z vysokého roštěnce v červené curry pastě podle Ondřeje Slaniny

Krůtí chilli s kukuřicí

Mrkvový krém se zázvorem a kurkumou

Rizoto s italskou klobásou a rajčátky

Burgery z hovězího mletého masa

Brokolicová krémová polévka

Houbová omáčka podle šéfkuchaře Ondřeje Slaniny

Houbová polévka se zakysanou smetanou

Jablečné smoothie se zeleninou

Svařák s jablkem a hruškou s rozinkami v rumu podle Ondry Slaniny

Thajská kuřecí polévka

Kachna po francouzsku se zeleninovým pyré podle Ondřeje Slaniny

Večeříme společně

Přidat komentář