Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Rizoto s italskou klobásou a rajčátky

Rizoto z trouby je přímo geniální recept! Dokonale krémové, plné chuti a téměř bez práce... Při přípravě (nejen) této večeře vám bude neocenitelným pomocníkem sada nádobí Tefal Ingenio Elegance.

Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
PT50M
Pečení 0:50

Ingredience

    • 1 lžíce olivového oleje
    • 1 lžíce másla
    • 1 středně velká cibule, nakrájená nadrobno
    • 350 g čerstvých italských klobásek (např. salsiccií)
    • 1 řapík celeru, nakrájený nadrobno
    • 1 stroužek česneku, prolisovaný
    • 3/4 hrnku kulatozrnné rýže vhodné na rizoto
    • 50 ml suchého bílého vína
    • 750 ml kuřecího vývaru
    • 400 g konzerva krájených rajčat
    • sůl a čerstvě mletý černý pepř

    NA DOKONČENÍ

    • malý svazek hladkolisté petržele, nasekané lístky
    • hoblinky parmazánu
    • olivový olej na pokapání

Příprava jídla

1 Troubu předehřejeme na 175°C. V pánvi Tefal Ingenio Elegance s rukojetí rozehřejeme na středním plameni olej s máslem a orestujeme na něm cibuli dosklovita. Přidáme klobásky a řapíkatý celer a restujeme dalších 5 minut, ke konci přidáme také česnek. Pak vsypeme rýži a mícháme, dokud jednotlivá zrnka rýže nezprůsvitní. Podlijeme vínem a necháme 1–2 minuty odpařit. Zalijeme kuřecím vývarem a rajčaty z konzervy, osolíme a opepříme podle chuti, promícháme a přivedeme k varu.

2 Jakmile se směs vaří, vložíme pánev do předehřáté trouby (nezapomeneme předtím z pánve sejmout rukojeť!) a pečeme 40 minut, nebo dokud není veškerá tekutina vsáknutá do rýže a rýže uvařená tak akorát na skus. Do hotového rizota vmícháme nasekanou petrželku. Podáváme posypané hoblinkami parmazánu a zakápnuté několika kapkami dobrého olivového oleje.

TEFAL INGENIO ELEGANCE S touhle sadou inteligentního nádobí můžete vařit či smažit na sporáku, ale také péct v troubě. To vše díky odnímatelné rukojeti. Praktická víka, která jsou součástí sady, poslouží k uchovávání hotových pokrmů v lednici a stohovatelný design vám ušetří spoustu místa v kuchyni. Ingenio má špičkový nepřilnavý povrch Tefal Titanium Pro, který oceníte nejen při vaření, ale i při mytí nádobí.

tefal.cz/vecerimespolecne

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Segedínský guláš podle Ondřeje Slaniny

Kuře na paprice podle Ondřeje Slaniny

Hovězí maso v koprové omáčce podle Ondřeje Slaniny

Hovězí guláš podle Ondřeje Slaniny

Dršťková polévka podle Ondřeje Slaniny

Portobello plněné zeleninou a sýrem

Steak z vysokého roštěnce v červené curry pastě podle Ondřeje Slaniny

Krůtí chilli s kukuřicí

Mrkvový krém se zázvorem a kurkumou

Burgery z hovězího mletého masa

Večeříme společně

Brokolicová krémová polévka

Houbová omáčka podle šéfkuchaře Ondřeje Slaniny

Houbová polévka se zakysanou smetanou

Jablečné smoothie se zeleninou

Svařák s jablkem a hruškou s rozinkami v rumu podle Ondry Slaniny

Lilky s neapolskou omáčkou

Thajská kuřecí polévka

Kuřecí supreme s bylinkovým máslem a grilovaným chřestem

Kachna po francouzsku se zeleninovým pyré podle Ondřeje Slaniny

Přidat komentář