Zlaté klasy, sladká zrna: kukuřice
Okusování uvařených či grilovaných klasů má svůj půvab, my vám ale nabízíme něco lepšího – recepty, které krásnou barvu a chuť kukuřice ještě vyzdvihnou.
DRUHY KUKUŘICE
- Cukrová kukuřice se pěstuje jako lahůdková zelenina a je sladší variantou kukuřice seté.
- Kukuřici setou najdete na polích, pěstuje se na zrno a na krmení dobytka a obsahuje více škrobu.
TIPY & TRIKY
- Čerstvé kukuřice můžete předem chvíli povařit; doba grilování se tak zkrátí asi o polovinu.
- Jak seříznout zrna z klasu? Postavte klas na špičku a nožem seřezávejte zrna odshora dolů.
- Pokud nemáte čerstvou kukuřici, nahraďte ji mraženou. Můžete použít i předvařenou vakuovanou kukuřici, ta ale nemá tak pěkně žlutou barvu.