Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

2017/11

Listopadové číslo Apetitu vám pomůže hravě překonat pošmournost podzimu. Celé jsme ho totiž pojali jako návod, jak si listopad zamilovat – a věřte nebo ne, s našimi recepty to bude hračka! Právě proto, že předposlední měsíc v roce je v naší zeměpisné šířce šedivý, sychravý a smutný, rozhodli jsme se aspoň na chvíli přenést do Asie a vychutnat si všechny chutě, vůně a hlavně barvy, které tamní kuchyně nabízí. Můžete si tak s námi odskočit do Vietnamu, Thajska i Koreje. Čekají vás nejbarevnější recepty od Kamily Kamu Rundusové, opulentní indická hostina, dezerty plné exotických surovin či speciality z kuchyně šéfkuchaře Zdeňka Křížka. Nechybí ovšem ani recepty z oblíbené dýně či poctivé kachní hody. S novým Apetitem si letošní listopad opravdu užijete!

Apetit, napsáno s chutí.

Upoutávky z Apetitu

Kachní hody

K začátku listopadu sice patří husa, ale my jsme se letos rozhodli oslavit vrchol podzimu dostupnější kachnou. Snadno se vejde do pekáče a dají se z ní vykouzlit klasické i originální speciality.

Cesta do Indie

Přijměte pozvání na indickou hostinu! Připravili jsme pro vás skvělá jídla plná voňavého koření a chilli papriček, uvařili jsme spoustu rýže a napekli čapátí a nezapomněli jsme ani na sladkou tečku!

Východní přísliby

Na chvíli zapomeňte na upršený český podzim a nechte se našimi Asií inspirovanými dezerty unést do sladkých exotických dálek...  

Dýně

Dnes už dýně všemožných tvarů a barev koupíte nejen na trzích, ale i v supermarketech – rok co rok zvědavě čekáme, co se kde objeví. Halloweenské vyřezávání má sice svůj půvab, ale na talíři jsou mnohem lepší!  

Recepty z vydání

Polévka s chorizem, brokolicí a rýží

Hutné, takzvané přesnídávkové polévky nejsou výsadou jen české kuchyně – inspiraci na tuhle jsme...

Stir-fry s játry a pórkem

V téhle podobě si játra uchovají šťavnatost, musíte je ale hlídat, aby zůstala uvnitř pěkně růžová.

Slaný koláč s květákem a rozmarýnem

Skvělá rodinná večeře i rychlé pohoštění pro přátele!

Kuře zapečené s hříbky a bramborami

Skvělá večeře i oběd na druhý den!

Treska ve slanině s kapustou

Ryba je lehká a dietní, zimní grády získala díky plátkům slaniny a kapustě.

Kuřecí terijaki

Pozdrav ze země vycházejícího slunce.

Dýňová polévka

Tahle polévka je vzpomínkou na výlet do slovinského Pohorje a Štajerska. Doplňte ji čerstvým pečivem či...

Dýně plněná pilafem

Překvapení pod pokličkou!

Dýňový hummus

Tenhle hummus se obejde bez cizrny, ale díky sezamové pastě chutná nasládle a výrazně oříškově –...

Dýňový cheesecake s karamelovou krustou a pekanovými ořechy

Stačí lžičkou rozbít karamelovou krustičku a pustit se do krémové oranžové slasti pod ní... Podzim snad nikdy nebyl...

Zmrzlina z dýňového oleje

Dýně je v tomto poháru hned dvakrát! Dýňový olej se stará o krásnou barvu a neobvyklou a velmi návykovou chuť zmrzliny...

Kachna pečená s bylinkami a kmínem

K začátku listopadu sice patří husa, ale my jsme se letos rozhodli oslavit vrchol podzimu dostupnější kachnou.

Chlupaté knedlíky se zelím a cibulkou

Tyhle knedlíky můžete podávat také jako hlavní jídlo, s opečenou slaninou.

Karamelizovaná jablka se slaninou

Kachna se dá péct i přímo s jablky, ale tahle příloha je prostě skvělá i samotná!

Paštika s araratem

Paštika má vždycky dobrý poměr námaha vs. výsledný efekt. A tahle se vydařila mimořádně!

Salát s kachními prsíčky

Luxusní a lehká večeře pro dva – ideální na začátek dlouhého večera u dobrého vína...

Ravioly kachna & dýně

Recept inspirovaný italským uměním vytvořit delikatesu z mála a spotřebovat všechno do posledního zbytečku.

Pstruh lososový s teplým celerovým salátem

Kombinace jemné chuti pstruha a vyrazného celerového salátu je zkrátka geniální!

Přidat komentář