Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Tatarák s červenou řepou

„Tatarák mám rád ve všech možných úpravách. Je rychlý na přípravu, ale musíte si dát záležet na dochucení. Tahle verze je pro mě ze všech nejlepší – když mám po ruce čerstvý lanýž, nastrouhám ho ještě navrch. To je pak teprve zážitek,“ prozrazuje Martin Tino Hrnčiar z Forbidden Taste. 

Vydání: 2016/11
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 1-2 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT20M
Pečení 0:20
Maso

Ingredience

    • 1 menší červená řepa
    • 1 lžíce + 1 lžička olivového oleje
    • 200g telecí svíčkové
    • 1 lžička lanýžového oleje + na přelití
    • mořská nebo vločková sůl
    • 1/2 lžičky naloženého zeleného pepře, nasekaného + pár celých kuliček na ozdobení
    • 1/2 šalotky, nakrájené nadrobno
    • 1/2 hrubozrnné hořčice
    • 1/2 lžičky dobrého kečupu
    • 1/2 lžičky worcesterské omáčky (nemusí být)
    • 1–2 lžičky najemno strouhaného parmazánu
    • 1/2 lžičky koňaku (my jsme použili Rémy Martin XO Excelence)
    • hoblinky parmazánu na ozdobení
    • opečené tousty z bílé bagety k podávání 

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 170°C. Řepu oloupejte a nakrájejte na kostičky o hraně 0,5cm. Promíchejte ji s olivovým olejem, rozprostřete na plech a dejte péct. Pečte zhruba 20–30 minut, dokud nezměkne. Nechte vychladnout.

2 Svíčkovou naškrábejte nebo nasekejte najemno, dejte do misky a přidejte 1 lžičku olivového oleje, sůl, zelený pepř, šalotku, hořčici, kečup a případně worcester. Přisypte parmazán a část řepy a promíchejte, aby se všechny chutě spojily. Nakonec vmíchejte koňak a případně dochuťte solí.

3 Tatarák podávejte ozdobený hoblinkami parmazánu, kuličkami zeleného pepře, přelitý lanýžovým olejem a posypaný zbylou červenou řepou. Doplňte toustíky a skleničkou koňaku. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kaštanový pohár s pusinkami, ořechy a slaným karamelem

Blesková kokosová kari polévka s nudlemi

Skořicoví šneci

Slepice na paprice

reklama

Přidat komentář