Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Mramorovaná čokoládová pavlova s hruškami
Mramorovaná čokoládová pavlova s hruškami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Mramorovaná čokoládová pavlova s hruškami

4/5 Počet hodnocení: 8
Více než hodinu Pro zkušené Na 1 dort

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6587 kcal
Bílkoviny 144 g
Sacharidy 1226 g
Tuky 108 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kombinace křehké nadýchané pusinky, zakysané smetany a sladkých měkkých hrušek je naprosto nezapomenutelná... Láska na první ochutnání!

Suroviny

vinný ocet bílý ½ ČL
škrob 1 ČL
kukuřičný
malé, oloupané
lze nahradit medem
zázvor (čerstvý) 1 ks
5cm kousek, nakrájený na plátky
hustá, 30%, lze nahradit crème fraîche
prosátý, lze vynechat

Postup

1

Na pavlovu předehřejte troubu na 160°C a plech vyložte pečicím papírem. Nakreslete na něj tužkou kruh o průměru 20cm.

2

Do mísy dejte krupicový cukr a bílky a vyšlehejte na střední rychlost 10 minut. Pak zvyšte rychlost a šlehejte dalších cca 5 minut, až bude sníh pevný a lesklý a cukr rozpuštěný. Přimíchejte ocet, škrob a 2 vrchovaté lžičky kakaa.

3

Sníh navršte do připraveného kruhu. Posypte dalšími 2 lžičkami kakaa a paletovým nožem udělejte mramorování. Vložte do trouby, ztlumte ji na 120°C a pečte 1 hodinu, až bude korpus křupavý a suchý. Pak vypněte troubu a nechte korpus sušit uvnitř trouby s pootevřenými dvířky zhruba 3 hodiny, až zcela vychladne.

4

Během doby, kdy pavlova chladne, dejte do rendlíku hrušky, javorový sirup, zázvor, bobkový list a 750ml vody. Na středním plameni přiveďte k varu, přiklopte, ale nechte mezírku, a ztlumte. Nechte jemně bublat zhruba 45 minut nebo až hrušky změknou. Hrušky opatrně vyjměte a odložte. Odlijte polovinu tekutiny tak, aby vám zázvor a bobkový list zůstaly v rendlíku. Přiveďte znovu k varu a zprudka vařte zhruba 30 minut, až zhoustne a vznikne hustý sirup. Nechte zcela vychladnout.

5

Smíchejte zakysanou smetanu s moučkovým cukrem a navršte ji na pavlovu. Přepulte hrušky a naaranžujte je navrch. Přelijte připraveným kořeněným sirupem a ozdobte bobkovým listem. Ihned podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/11

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč