Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Mražení banánoví duchové

Vydlabat dýni a proměnit ji v oranžovou lucernu anebo připravit strašidelné nanuky doporučujeme i těm, kterým je oslava Halloweenu cizí. 

Vydání: 2016/11
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 8 kousků
Doba přípravy: Do 10 minut
+ mražení
P
Zmrzlina

Ingredience

    • 200g kvalitní bílé čokolády, nalámané na kousky
    • 4 středně velké zralé banány
    • 8 nanukových dřívek
    • 80g sušeného strouhaného kokosu (stačí ho i méně, ale s větším množstvím se lépe pracuje)
    • 1 sáček tmavé čokoládové polevy anebo rozehřátá tmavá čokoláda na ozdobení 

Příprava jídla

1 Čokoládu dejte do misky a opatrně ji rozehřejte v mikrovlnce nebo nad horkou vodní lázní. Odložte. Banány oloupejte a přepulte, do středu každé půlky zapíchněte na řezu nanukové dřívko. Do mělké misky či hlubokého talíře nasypte kokos. Plech nebo tác o rozměrech, aby se vám vešel do mrazáku, vyložte pečicím papírem.

2 Pomocí silikonového či jiného vhodného štětce naneste na banány bílou čokoládu, přebytečnou nechte okapat. Pak je obalte v kokosu a rozložte na připravený na plech. Když bílá čokoláda ztuhne, rozehřátou polevou přimalujte obličeje.

3 Dejte mrazit aspoň na 4 hodiny, v mrazáku vydrží až týden. 

Nahlásit chybu v receptu
reklama

Přidat komentář