Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Tipy na víkend: Svatomartinský Mikulov a další skvělé akce

cupcakes
ZDROJ: Archiv
sdílet:

Kam o víkendu za sladkostmi, svatomartinským vínem a husou?

Prague cake festival

cake festival

Hotel Pyramida se promění v sladký ráj! Svědky toho můžete být již 11. listopadu 2017, kdy se v hotelu Pyramida bude konat třetí ročník Prague Cake Festivalu - unikátní akce pro milovníky dortů, zákusků, koláčů, muffinů, cupcaků, makronek a spousty dalších dezertů a delikates.

Od 10 do 19 hodin budete moci hýčkat své chuťové pohárky u 28 stánků vybraných vystavovatelů, kteří vám představí to nejlepší ze svých specialit. Na své si přijdou příznivci klasických českých zákusků, francouzských specialit, trendy veganských chutí, ale také lidé s bezlepkovou dietou.

  • Vstupné v předprodeji na GoOut 200 Kč, na místě 250 Kč. Studenti, senioři a držitelé ZTP mají slevy na vstupenky koupené na místě, cena bude 200 Kč jako v předprodeji.11. 11. 2017 od 10:00–19:00, Hotel Pyramida, Praha

Svatomartinský Mikulov

svatomartinský mikulov

Sedmý ročník slavností nabídne příjezd sv. Martina, svatomartinský košt a svěcení mladých vín. Mikulovské náměstí zaplní svatomartinský jarmark i mnohá folklorní vystoupení. Mimořádně budou zpřístupněny i historické památky a nezapomnělo se ani na pohádky pro děti.

Program začíná v pátek ve čtyři odpoledne svěcením prvních letošních vín v zámeckém Gajdošově sále. „Podávat se bude svatomartinská kachna a během svátečního odpoledne zazpívá Sbor mužáků z Dambořic. Přijďte ochutnat vína z letošní sklizně,“ láká za organizátory Vojtěch Pazderka.

„Magické datum oslav svátku svatého Martina jedenáctého listopadu oslavíme společně na Mikulovském náměstí, kam v jedenáct hodin přijede svatý Martin na bílém koni. Zde také slavnostně otevřeme první láhve nového ročníku svatomartinských vín,“ zve starosta města Rostislav Koštial. K dobré náladě zahraje cimbálová muzika Klaret a zatančí krojovaná chasa. Program slibuje i svatomartinský jarmark, folklorní vyžití s národopisnými soubory Palavánek, Palavěnka a Pálava, zazpívají mužáci z Kútů. Nedělní program pobaví dobovou hudbou a divadlem pro děti v podání Víti Marčíka.

Letošní novinkou je svatomartinský košt mladých vín vinařů z mikulovské vinařské podoblasti, který proběhne opět v zámeckém Gajdošově sále, a to 11. až 12 listopadu a 17. až 18. listopadu. Celý program najdete ZDE.

  • Vstupné zdarma.10.-19.11. 2017, Mikulov

Košt svatomartinských vín v pražské Botanické zahradě

ochutnávání vína

11. listopadu v 11 hodin se poprvé otevřou lahve nesoucí na své etiketě ročník 2017. Jaká budou vína letošního ročníku? To napoví tradiční svatomartinský přípitek na vinici sv. Kláry v Botanické zahradě hl. m. Prahy. Návštěvníci ochutnají jak vína svatomartinská, tak mladá vína od českých i moravských vinařů. Tentokrát nebude chybět ani hudební doprovod. 

Historický viniční domek v srdci vinohradu ukrývá útulnou vinotéku sv. Klára. V nabídce jsou tu zastoupena zejména místní vína a od letošního roku také tři odrůdové matolinové pálenky. Ty návštěvníky potěší zejména v sychravém listopadovém dni. Mladé ani svatomartinské víno se ale na vinici sv. Kláry vzhledem k její malé rozloze nevyrábí.

„Pro návštěvníky i tentokrát připravujeme výběr nejen svatomartinských vín, ale i tzv. mladých vín z nabídky českých a moravských vinařství. Tato vína budou k dispozici pouze do vyprodání zásob,“ vysvětluje Veronika Adámková z vinotéky sv. Klára. První svatomartinské víno ročníku 2017 zájemci ochutnají tradičně přesně v 11 hodin.

  • Vstupné zdarma. 11.11. 2017 od 11:00-17:00, Botanická zahrada Trója, Praha

Související články

Autor: Eva.Dvorakova

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč