Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Zelenina na pánev? Snadno a rychle

Zelenina by měla být pravidelnou součástí jídelníčku. Lidskému tělu dodává vitaminy, minerály, vlákninu a další potřebné látky, jejichž příjem je důležitý hlavně na podzim a v zimě, kdy je třeba podpořit obranyschopnost organismu. Občas se ale může stát, že vám na její přípravu chybí čas nebo inspirace. Nevěšte hlavu, Bonduelle přichází s novým Bon menu Na pánev. Díky této novince připravíte během chvilky chutné a vyvážené jídlo plné vitaminů.

Tipy na víkend 20.–21. 10.

Den kávy ve Zlíně, Husobraní na Smíchovské náplavce, Klobáskobraní ve Valašském Meziříčí, Dýňové hrátky v pražské Botanické zahradě, Svatohavelské posvícení v kouřimském skanzenu a výlovy rybníků na Moravě i v Čechách – menu na gastroakcích ctí sezonu a s postupujícím podzimem přibývá masitých a sytých dobrot.

Voilà! aneb Jak jsme vařili se Stellou

Vypravili jsme se na kurz vaření belgické kuchyně pořádaný v sobotu 13. 10. v kuchařské škole Chefparade pivní značkou Stella Artois. Jaké jsou naše dojmy?

Jak jsme vařili asijskou kuchyni v NZM

V sobotu 13. října se v Gastrostudiu Národního zemědělského muzea konal kurz vaření s Apetitem. A jaké recepty z asijské kuchyně se naučilo se pod vedením šéfkuchaře Petra Vláska uvařit deset čtenářů Apetitu?

Tipy na víkend 13.–14. 10.: Swiss food festival, Signal Žofín Garden, Podzimní mlsání na hradě Šternberk, Festival delikátních chutí, Cibulový jarmark, Úroda z polí, zahrad a sadů aneb Valašský hortikomplex, Dýňová slavnost v Otevřené zahradě

Víkend – alespoň ve věci kulinárních zážitků – tentokrát začal už ve čtvrtek, a to v Praze hned dvěma událostmi, které pokračují až do soboty, potažmo do neděle. Vypravte se na švýcarské dobroty na Swiss food festival nebo na svítící lahůdky do Neon Lounge v restauraci Žofín Garden. V sobotu pak můžete zaskočit v hlavním městě ještě na Festival delikátních chutí. Na hradě Šternberk se těšte na dobové dobroty, na Cibulovém jarmarku v Hořovicích pořiďte – co jiného než – cibuli, ve skanzenu v Rožnově pod Radhoštěm zaskočte na zahájení výstavy Valašský hortikomplex. A v neděli v Brně si v Otevřené zahradě vydlabte strašidelnou dýňovou hlavu.

Kurz belgické kuchyně se blíží!

Známe výherce soutěže Stelly Artois a školy vaření Chefparade o kurz belgické kuchyně.

Tipy na víkend 6.–7. 10.: Kurz biovaření na Noci vědců, Karlovský gastrofestival, Slavnosti holovouských malináčů, Pilsner Fest, Hody s plody podzimu v Borovanech

Za zapomenutými zrny do Zemědělského muzea, na michelinskou galavečeři do Beskyd, do Holovous na malináče, na plzeň do Plzně, za podzimní úrodou do Borovan. První říjnový víkend opět nabízí labužníkům spoustu možností!

Báječné podzimní recepty na gril, které musíte vyzkoušet

Češi grilování milují. Je pravdou, že horkým letním dnům odzvonilo, ale grilování si můžete dopřát i na podzim. Máme pro vás pár skvělých receptů.

Tipy na prodloužený víkend: 28. 9.–30. 9.

Co přinese svatý Václav, patron vinařů, milovníkům dobrého jídla a pití ve sváteční prodloužený víkend? Rybářovy žně v Modré u Velehradu, Svatováclavské vinobraní, Maloúpskou vařečku, Šlapání hroznů dívčí nohou v Boršicích, Oskorušobraní na Travičné, Chilli Fest Smíchov, Husí slavnosti v Boskovicích, Slavnosti brambor v Bystřici nad Pernštejnem, Vegefest – Festival soběstatečnosti, Karlovarský Knedlík Fest, Hasta la Vista Summer Food Festival.

Frgály, kyselice i francouzský Michelin: přijeďte si užít Karlovský gastrofestival

Největší svátek příznivců regionální gastronomie je opět tady! Již podesáté budou valašské Velké Karlovice hostit Karlovský gastrofestival.

Podpořte svého srdcaře!

Gustav chtěl být řidičem z povolání, dnes řídí provoz pekárny. Ondra se jako kluk chtěl stát autobusákem, nyní vede úspěšně několik prodejen na Liberecku. Kuchařské řemeslo zase Jakuba lákalo už od základní školy. Zůstal u něj a dnes ho vyhledávají hosté z celého světa. Ti všichni jsou srdcaři, kteří jdou za svým snem a snaží se ve svém podnikání uspět.

Speciál časopisu Apetit Jedlé dárky

Venku se ochlazuje a nás láká důvěrně známé teplo kuchyně. Je zapotřebí zpracovat úrodu a také pomalu začít přemýšlet o vánočních dárcích. Právě proto přicházíme s novou lahůdkou z redakční kuchyně Apetitu – speciálem Jedlé dárky, který vychází 27. 9.

Kupujte rybu, nekupujte vodu

Přidaná voda, nekvalitní maso, zklamaný zákazník – taková je dneska situace na českém trhu s mořskými rybami a hovězím. V rodinné firmě BonFood vás zklamání nečeká. Nabídneme vám výhradně ryby čerstvě zamražené hned po výlovu, skot chováme sami přirozeným způsobem na Vysočině.

Kde hledat ty nejkrásnější kuchyně? Máme pro vás skvělou inspiraci!

Máte vysněnou kuchyni a přemýšlíte, kde ji koupit, respektive u koho ji zrealizovat? Nebo si nevíte rady a potřebujete inspiraci? Poradíme s obojím. Tradiční česká značka HANÁK NÁBYTEK vás nezklame. Nabídne nejlepší inspiraci a vyrobí vám tu nekrásnější kuchyni!

Kam za vínem: od pátku 14. 9. do neděle 16. 9.

Kdyby chtěl někdo obejít poctivě tento víkend všechna vinobraní, nevyšel by z opojení. Vinných slavností je tolik, že jenom vyjmenovat je nám trvalo pěkně dlouho. Vybrat si můžete z vinobraní v Čechách i na Moravě, historických, krojovaných, plných hudby, velkolepých i komorních.

Darinka in the Sky

Až do neděle 16. září se můžete při jídle vznášet nad Prahou. Redaktorka Apetitu Darina Sieglová vyzkoušela, jak se obědvá mezi nebem a zemí.

Kam za vínem: od pátku 7. 9. do neděle 9. 9.

Vinobraní a s ním spojené tradice, slavnosti a svátky vína pokračují i druhý zářijový víkend. Poradíme vám, kam se vypravit za vínem, burčákem, folklorem nebo cimbálovkou.

Emanuele Ridi doporučuje sendviče grande gusto na OMV VIVA

Nejdůležitější jsou poctivé čerstvé ingredience a vyvážená chuť!

Stránky