Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Velká prázdninová výzva 2018

Prázdniny bez výzvy? Ani náhodou! Letos startujeme později, ale to nevadí! Čeká nás celý měsíc plný soutěží a zábavy! Těšíte se?

Pošlete svůj tradiční rodinný recept a vyhrajte nákup zdarma!

Tesco oživuje tradiční rodinné recepty z dob našich babiček a prababiček. Každý z nás má jistě doma někde na kusu papíru založeném v kuchařce recept po mamince, babičce či prababičce. Pokud takový recept máte, neváhejte se s ním pochlubit. Autoři tří nejlepší receptů získají každý týden poukázky ve výši až 2000 Kč na nákup v obchodech Tesco.

Tipy na víkend 11.–12. 8.: Počítání hvězd ve vinicích, Grilování v pivovaru, Liptálský Gulášfest, Dožínky hraběte Chotka, Rajská Břeclav, Street Food Jam

Romantickým piknikem pod hvězdami můžete zahájit víkend už v pátek na vinohradu v Němčičkách. V sobotu na vás s rozpáleným grilem čeká ve Velkých Popovicích kapitán národního týmu kuchařů a cukrářů AKC ČR Jan Horký. V neděli se tamtéž můžete vypravit vlakem na prohlídku pivovaru. Soutěž ve vaření guláše se koná v Liptálu. Ve Veltrusích přijede na dožínky sám hrabě Chotek. Rajské potěšení si pro vás připravili v Břeclavi. U holešovického klubu Cross se těšte na tradiční Street Food Jam. A víkend zapijte vínem v neděli v Trojské botanické zahradě.

Tipy na víkend od pátku 3. do neděle 5. 8.: Slavnosti okurek, Den vína a ovoce, Čajokrásno, Ovčácké slavnosti

Už v pátek můžete vyrazit do Znojma na okurky, v sobotu pak do strážnických vinohradů na med, víno a ovoce. Celý víkend vás čeká čajové rozjímání v Mariánských Lázních a v neděli se na vás těší ovečky v jihočeském Borotíně.

Letní oběd v sicilském duchu

Léto, slunce, moře, skvělé jídlo a lahodné víno... Prázdniny, jak mají být!

Tipy na víkend 28.–29. 7., Festival jak víno, Gulášové slavnosti, Břeclavské klobáskobraní, Vinařské meruňkové slavnosti, Chvála medu, Česnekové slavnosti, Street Food Jam

Kam za chuťovými zážitky poslední červencový víkend? Na víno do Prahy, na guláš do Frenštátu pod Radhoštěm, na klobásky do Břeclavi, na meruňky do Valtic, za medem na Hauenštejn a na česnek do Buchlovic. A na Street Food Jam za jídlem z celého světa!

Tipy na víkend 21.–22. 7.

Tento víkend se vydejte za meruňkami na Moravu, do Krkonoš vyrazte na kyselo a v pražské Botanické zahradě se pusťte za medem. Život na zámku můžete doslova ochutnat ve Žlebech a na asijské dobroty si skočte do bývalého Trojského pivovaru v Praze.

Tipy na víkend 14.–15. 7.: Francouzský trh na Kampě, Bioslavnosti, Sezona Street Food Fest, Tuňákobraní, African Food Festival, Street Food Jam

Druhý červencový víkend přichystal milovníkům dobrého jídla a pití kulinární cestu kolem světa. Do exotické Afriky nebo do gurmánské Francie můžete zavítat v Praze na Kampě a v Troji, celá škála dobrot od libanonského falafelu po nefalšovanou italskou pizzu bude k ochutnání na Street Food Jamu v Holešovicích. Havajského tuňáka si objednejte při Tuňákobraní na Žofíně. V Táboře vás čeká na Sezona Street Food Festu exkurze do ujgurské kuchyně. A kdo razí heslo Všude dobře, doma nejlépe, může se vydat do Starého Města pod Sněžníkem na tradiční i zapomenutá jídla české kuchyně.

Vyšlo nové číslo speciálu masooo!

Letní vydání řídící se heslem „Od čumáčku po ocásek!“ obsahuje 50 stránek věnovaných vepřovému masu a mnoho dalšího...

Tipy na víkend 7.–8. 7.: Krkonošský festival minipivovarů, Velkopavlovické meruňkobraní, Hamburgerfest

Dospělí mohou vyrazit do Krkonoš na pivo. A co děti? Vezměte je na meruňky!

Tipy na prodloužený víkend: Za vínem na jižní Moravu

Jako by se jihomoravští vinaři domluvili a všichni otevřeli na červencové svátky své sklepy veřejnosti. Kdo zatouží během prodlouženého víkendu po opojném moku, bude mít opravdu z čeho vybírat.

Octů je několik druhů. Umíte je správně používat?

Při přípravě pestrých pokrmů by ve vaší kuchyni nemělo chybět několik druhů octa. Každý má jinou chuť, a proto se hodí i do jiných receptů. Jak se v octech vyznat a použít je tak, aby jídlo doladily co nejlépe?

SaSaZu na filmových vlnách

Červený koberec, filmové hvězdy a vybrané pochoutky. Vypravte se do Varů nejen za kulturním, ale také za kulinárním zážitkem.

Co podniknout s kari pastou?

Redakce časopisu Apetit se na 8. Apetit pikniku poprvé představí v roli kulináře. Ve svém stánku nabídne pod značkou Apetit GANG domácí kari a tři druhy domácí kari pasty (balijskou, thajskou a kambodžskou), které si můžete odnést domů, abyste si aromatickou asijskou lahůdku mohli uvařit i ve své kuchyni.

Prázdninový speciál časopisu Apetit

Léto, dobré jídlo, osvěžující pití a pohoda... To je nový speciál časopisu Apetit!

Vyzkoušejte časopis Apetit zdarma!

Časopis Apetit je psán s opravdovou chutí a vášní pro jídlo.

V Praze vznikl jedinečný pop-up market Manifesto

700 dnů a 100 víkendů: zhruba tak dlouho bude v Praze vedle Masarykova nádraží v provozu kulturně-gastronomický pop-up Manifesto, jenž se poprvé otevřel veřejnosti v pátek 8. června.

Kuchyně jako středobod domácnosti. Kde vám vyrobí tu nejkrásnější?

Kuchyně je většinou středobodem všeho domácího dění. Místo, kde vaříme, stolujeme, bavíme se, zkrátka žijeme naplno každodenní život. Je tolik možností, jak ji zařídit! Zaručeně největší výběr a kvalitu najdete u tradiční české značky HANÁK.

Stránky