Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Známe vítěze Czech Bar Awards 2008!

barman
ZDROJ: Pexels.com
sdílet:

Na české barové scéně byly právě rozdány historicky první barové oskary nejlepším barům v pěti kategoriích. 1. ročník soutěže Czech Bar Awards 2008 vyhlásil na jaře gastronomický časopis Barlife. Hlasovat bylo možno prostřednictvím sms nebo přes internet na www.barawards.cz. Seznam finalistů tvořily podniky, které získaly nejvyšší počet hlasů od veřejnosti, a jeden podnik do každé z pěti kategorií nominoval odborný garant soutěže, časopis Barlife.

Porota, složená z profesionálů a odborníků v gastronomii, pak měla plné ruce práce, aby do 4. listopadu vybrala ty nejlepší v každé kategorii, kteří si odnesou vítěznou trofej a budou se moci pyšnit titulem nejlepší café bar, design bar, cocktail bar, hotel bar nebo pivní bar v České republice.

„Na několik týdnů se ze mne stala barová cestovatelka. Denně jsem byla schopna navštívit i několik míst, například, když jsem podnikala spolu se třemi dalšími porotci cestu po západních a jižních Čechách, najeli jsme více než 600 km a strávili na jedné cestě 14 hodin,“ popsala náročný výběr vítězů předsedkyně poroty a šéfredaktorka Barlife Jitka Součková.

Slavnostní vyhlášení výsledků prvního ročníku se uskutečnilo za účasti nominovaných barů, zástupců partnerů soutěže, médií a speciálních hostů. Na vyhlášení předvedli svoji show dva mixologové, patřící mezi absolutní současnou světovou špičku: Jamie Boudreau z USA a Philip Duff z Irska.

„Rád bych podotkl, že všichni, kteří se dostali do finále, si mohou gratulovat! Je to obrovský úspěch a známka toho, že tito lidé dělají skvěle svoji práci a pro své hosty maximum. Veřejnosti můžeme všechny vítězné podniky vřele doporučit k návštěvě. Měli by zde nalézt čisté, přátelské prostředí, kvalitní nabídku a také edukovaný, zručný i upravený personál, který s hosty umí komunikovat. Za návštěvu jistě stojí i ostatní nominované podniky. V některých kategoriích byly rozdíly mezi finalisty minimální,“ prozradil Martin Kraut, ředitel soutěže Czech Bar Awards 2008.

A jaké jsou tedy ty nejlepší bary?

  • V kategorii Café bar/kavárna vyhrálo Café Savoy (Vítězná 5, Praha 5)
  • V kategorii Cocktail bar vyhrál Bugsy´s bar (Pařížská 10, Praha 1)
  • V kategorii Design bar vyhrál Cocktail Bar Žlutá ponorka (Chelčického 125/4, České Budějovice)
  • V kategorii Hotelový bar vyhrál bar Barego hotelu Mandarin Oriental (Nebovidská 459/1, Praha 1)
  • V kategorii Pivní bar/pivnice vyhrála Potrefená Husa Na Verandách (Nádražní 84 Praha 5)

Více na www.barawards.cz.

Skryt pre seznam
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč