Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Když michelinský šéfkuchař vaří s maminkou

Když michelinský šéfkuchař vaří s maminkou
sdílet:
Ve středu 3. února představil šéfkuchař restaurace Allegro Andrea Accordi svou maminku Teresu. Pod jejím vedením spolu připravili menu s tradičními italskými pokrmy.


Vzpomínky na Veronu

Speciální menu, které po celý únor můžete ochutnat v restauraci hotelu Four Seasons  je plné tradičních jídel z oblasti, kde se narodil. „Pokud se vám toto menu zalíbí tak jako mne, tak zůstane v nabídce i déle,” říká Andrea Accordi.

Dětství plné delikates

 „Mám tři bratry a dvě sestry a pamatuji si, že maminka trávila při vaření pro celou rodinu v kuchyni mnoho času. Ze všeho nejvíce jsem miloval její risotto,” říká Andrea Accordi. „Dnes poprvé vařím v jedné kuchyni se svou maminkou, jsem trochu nervozní, dnes totiž šéfuje ona,“ dodává s úsměvem Andrea zatímco paní Teresa válí těsto a on rozehřívá hrnec s olejem.

                              

Tatínek na vše dohlíží

„Musel jsem dopředu nachystat všechno náčiní, se kterým maminka vaří. Přesto si přivezla svůj vlastní váleček, protože je na něj zkrátka zvyklá,“ směje se Andrea. S maminkou Teresou přijel i jeho otec, který přivezl skvělé italské salámy, které byly součástí předkrmu.

                             

Do učení na kuchaře proti své vůli

„Můj otec pracuje celý život se dřevem, dnes už je obchodník, ale když jsem byl malý, tak pracoval jako dřevorubec. Proto mě rodiče dali na hotelovou školu, abych nemusel tak tvrdě pracovat. Ze začátku mě vaření moc nebavilo, ale pak jsem se ještě jako student dostal do jedné michelinské restaurace a tam mě to chytlo. To byla nejlepší škola,“ svěřuje se Andrea zatímco jeho maminka míchá rýži na rizoto.

Risotto s klobásou Tasta Sal

Nezbývá než dát šéfovi restaurace Allegro za pravdu – rizoto od jeho maminky je skvostné. Andrea si ho prý nechává od maminky vařit i dvakrát týdně, když přijede domů. Vůbec se mu nedivím. Já osobně bych ale maminku Teresu prosila obden o její bramborové noky s rajčaty, konfitovanou cibulkou a slaninou Guanciale. Prostě nejlepší, co jsem kdy jedla.      

                              


                              

Dezerty, které vás přinutí se usmívat

Vanilková rýže se smetanou, rofioi se sušenkami amaretti a čokoládou, velmi jemné a nadýchané tiramisu a mnoho dalších. I když už máte pocit, že víc nepozřete, tohle si zkrátka nenecháte ujít. Vše samozřejmě doplněno vhodným vínem. „Všechno v pořádku? Vidím na vás, že byste si teď asi šli nejradši lehnout. My to tak u nás doma děláme, viď tati?“ říká na závěr Andrea Accordi.
 
                              

Recept na Rissoto s klobásou Tasta Sal podle Teresy Accordi:

Pro 4 osoby

Tasta Sal:
300 gr tasta sal (italská vepřová klobása z oblasti Veneto)
50 g másla

Zahřejte pánev na omáčku, přidejte máslo a rozpustťte za velmi nízké teploty. Přidejte maso a vařte pomalu po dobu 20 minut. Občas zamíchejte.

Risotto:
280 g rýže Vialone nano
600 cl hovězího bujónu
50 g másla
50 g parmazánu smíchaného se špetkou mleté skořice

Hovězí vývar přiveďte k varu, osolte, přidejte rýži a vařte pomalu 17 minut. Ujistěte se, že se rýže v bujónu  neustále vaří.  Když je rýže připravená, přidejte maso, vmíchejte máslo a parmazán se skořicí. Podávejte posypané parmazánem.

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč