Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Soutěž o mistra kávy a nejlepší svíčkovou

Soutěž o mistra kávy a  nejlepší svíčkovou
sdílet:
Vyhlášením výsledků soutěže o mistra kávy skončil na holešovickém Výstavišti v Praze veletrh Top Gastro. V rámci veletrhu se také odehrálo první kolo soutěže Czech Food Cup 2010.

Mistrem kávy se stal majitel brněnské kavárny Pavel Malena. Poprvé mohli soutěžit i junioři, tedy studenti gastronomických škol. Mezi nimi nejvíc zapůsobila Eva Zálešáková, studentka Střední školy společného stravování v Ostravě-Hrabůvce.


V porotě zasedli členové České barmanské asociace a zástupci firem obchodujících s kávou. Posuzovali zejména kvalitu servisu, dodržování hygienických zásad i technologických postupů a pořádek na pracovišti. Chuť a vzhled nápoje hodnotili čtyři degustátoři, kteří posuzovali vyváženost espresa, kapučína i volného nápoje.

Soutěž o nejlepší svíčkovou

V sobotu 6. února odstartovala v rámci veletrhu prvním kolem gastronomická soutěž Czech Food Cup 2010. V úvodu předvedl šéfkuchař hotelové restaurace Park Holiday Martin Havel, jak správně připravit svíčkovou.

Za region Praha zvítězila restaurace Fama Bar Restaurant, která kromě povinné svíčkové oslnila také dezertem a to pečenými jablky od tetičky. V turistickém regionu okolí Prahy obsadila první místo Zámecká restaurace, zámek Liblice, která po svíčkové  nabídla  lívanečky s teplým ovocem a nočkem ze zakysané smetany. Za každý region postupuje vítěz do národního finále v Karlových Varech, které se uskuteční 1. května.

Cena laické veřejnosti

Cenu laické veřejnosti  získal Restaurant Café svatého Václava, který se kromě své svíčkové pochlubil i pražskou telecí kýtou s bylinkovou rýží.


Soutěže se zúčastnily následující restaurace:
 

  • Restaurant Café svatého Václava
  • Fama Bar Restaurant
  • Klášterní pivovar Strahov
  • Residence U černého orla
  • Aquapalace Hotel Prague – Restaurant Astra
  • Zámek Liblice – Zámecká restaurace
  • Zámecká Restaurace Armonia Brandýs nad Labem
  • Restaurant Čertousy

 

 

 

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč