Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Učíme se od mistra: Daňčí wellington

Učíme se od mistra: Daňčí wellington

Klasický wellington z hovězí svíčkové se ochucuje jen solí, pepřem a worcesterem. Kuchaři z Hliněné bašty tuhle lahůdku připravují také ze zvěřiny a recept mají vyladěný k dokonalosti. Zkuste to s nimi!
20. 12. 2011

Pod vedením majitele a současně šéfkuchaře restaurace Hliněná bašta Hynka Vávry se naučíte naložit zvěřinu, připravit domácí těsto a zabalit do něj maso a nakonec wellington správně upéct, aby maso zůstalo růžové. Pusťte se do receptu pro zvláštní příležitosti – šťavnaté maso v křupavém těstě s navinulou omáčkou chutná dokonale.

Recept a přípravu krok za krokem najdete v lednovém vydání časopisu Apetit.

Související

Daňčí roštěnky po burgundsku

Dančí maso je chutné, křehké a šťavnaté! Tedy přesně takové jaké by ideální maso mělo být. Dejte mu šanci a vyzkoušejte...

Daňčí kýta se zelím

Daňčí maso je křehoučké a má výraznější zvěřinové aroma než maso srnčí. Upečte si daňčí kýtu, uvařte zelí a knedlíky a...

Přidat komentář