Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Na cestách s Grand Restaurant Festivalem

krevety se salsou
ZDROJ: Pexels.com
sdílet:

O víkendu odstartoval Grand Restaurant Festival, díky kterému můžete ochutnat nabídku spousty vyhlášených restaurací za rozumné ceny. Kromě toho se ale můžete s tímto festivalem vydat na gastronomický průzkum Prahy, Plzně, nebo dokonce Olomouce. Z Grand Restaurant Festivalu se tak pomalu stává gastronomická cestovní kancelář.

Koncept Mňam výletů je jednoduchý: vyberete si trasu (aktuálně jsou na výběr čtyři trasy po Praze a jedna z Prahy do Plzně), koupíte si jízdenku (tedy zaplatíte rezervaci) a pak už se jen v danou hodinu dostavíte na určené místo. Starostem dáte vale a jen si užíváte, autobus vás vozí z restaurace do restaurace, ochutnávka stíhá ochutnávku, šéfkuchaři se předhánějí ve vtipných historkách a fíglech z kuchyně, zuřivě si poznamenáváte vína, která vám chutnají, a sbíráte vizitky zajímavých lidí, se kterými jste se sešli u stolu nad fantastickým jídlem. Zkrátka a dobře – výlet s Mňam Busem je příjemně a chutně strávené odpoledne, na jehož konci budete mít nové přátele, spoustu tipů, kam na jídlo nebo nákup, a příjemně plné bříško.

Na výlet Mňam vlakem

Letos poprvé vyrazil za dobrým jídlem kromě Mňam Busů i Mňam Vlak. S ním vás čeká výlet, který si příští rok nesmíte nechat ujít. Už jen proto, že jízda vlakem je zážitek a do Olomouce také nejezdíte každý den. Prozkoumáte nabídku jídelních vozů JLV, pod kterou jsou podepsaní šéfkuchaři Jiří Král a Jaroslav Sapík, a ochutnáte Olomouc, a to jak po gastronomické, tak po historické stránce – v programu totiž nechybí ani krátká prohlídka města. Na čerstvém vzduchu vám příjemně vytráví a průvodce o městě prozradí spoustu zajímavostí, kterými můžete perlit doma i na baru.

Do Plzně Mňam busem

Já se do Olomouce vracím už za měsíc, dát si nášup králičího stehna pečeného s bůčkem, koláčů z plotny s jablečnými povidly z Hotelu Alley a také prozkoumat zbylé festivalové restaurace. Pokud ještě nemáte plány na tento víkend, skočte po posledních volných místech Mňam Busu do Plzně! Mám takové tušení, že vyzrálý steak z hovězí veverky bude jídlo, na které se nezapomíná!

Skryt pre seznam

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

AD
Velikonoce z porcelánu

Velikonoce z porcelánu

Jaro je již od nepaměti symbolem obnovy, nových začátků, probouzející se přírody. Přináší naději a víru v nové cykly, symbolizuje zrození. Den jarní rovnodennosti symbolicky znamená vítězství světla nad temnotou. Nejvýznamnějšími...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč