Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uvařte si zítra chřest s Darinou

Uvařte si zítra chřest s Darinou

Darina Sieglová, redaktorka časopisu Apetit, uvaří zítra v Sama doma tři jarní jídla s chřestem. Pusťte se do nich spolu s ní. V přímém přenosu!
2. 5. 2012

Máme pro vás nákupní lístek surovin, které budete potřebovat na čtvrteční vaření s Darinou. Stačí dnes vyrazit na nákup a zítra ve 12.30 zapnout sporák a pořad Sama doma na ČT1. Až uvaříte, vše nafoťte a pochlubte se nám na našem profilu na Facebooku (facebook.com/Apetitonline).

Jaká jídla si zítra s Darinou uvaříte a co potřebujete nakoupit?

Bruschetta s chřestovou pomazánkou

  • 250g svazek zeleného chřestu
  • 150 g lučiny
  • citronová šťáva
  • máta
  • sůl
  • pepř
  • extra panenský olivový olej
  • šunka

Risotto primavera

  • 200 g zeleného hrášku
  • 4 středně velké cibulky, nejlépe šalotky
  • svazek zeleného chřestu
  • 1 malý stroužek česneku
  • 1,3 l kvalitního drůbežího vývaru, nejlépe domácího
  • 1 lžíci olivového oleje
  • 80 g másla
  • 250 g italské kulatozrnné rýže (Carnaroli, Arborio nebo Vialone nano)
  • 100 ml suchého bílého vína
  • 100 g jemně strouhaného parmazánu
  • sůl, případně pepř na dochucení

Pečený chřest s kuřetem

  • 4 kuřecí prsíčka
  • 1 svazek chřestu
  • 2 lžíce javorového sirupu
  • 2 lžíce octa balsamico
  • 2 lžíce olivového oleje
  • čerstvý tymián

Přidat komentář