Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vyzkoušeli jsme: kurz vaření přes internet

Vyzkoušeli jsme: kurz vaření přes internet
sdílet:

Vaření on-line je snadné, a hlavně zábavné. Ve vlastní kuchyni to prověřila redaktorka Darina Sieglová.

Oblíbená soutěžící z pořadu Na nože Iveta Fabešová nedávno spustila kurzy vaření. Nemá ale kulinářské studio ani vás do žádného nezve. Nakouknout můžete přímo do její kuchyně, a to pomocí webkamery. Ona zase nakoukne do té vaší a zkontroluje, jak vám vaření jde. Stačí si založit profil na Google+ a přihlásit se na kurz.

Po přihlášení na stránkách Ivety vám přijde e-mail se seznamem ingrediencí, které si musíte nakoupit, a kuchyňských pomůcek, které si musíte připravit (nebo vypůjčit od sousedů). To vše musíte stihnout do sobotního dopoledne. V 10 hodin na vás ve zprávách na Google+ vykoukne pozvánka a jde se vařit.

Spolu v kuchyni

Kurz probíhá podobně, jako kdybyste si povídali s někým přes Skype, jen s tím rozdílem, že nejste sami – kromě vás a Ivety je tady pár dalších účastníků. Vše funguje pomocí funkce Hangout, tedy setkání, které funguje jako videokonference. Kromě ingrediencí a pomůcek tedy potřebujete i počítač (ideálně notebook) s fungující kamerou a mikrofonem. Z vlastní zkušenosti doporučuju počítač předem vyzkoušet, menší notebooky datový přenos nezvládají.
 
Vaření s někým on-line se s běžným kurzem vaření srovnávat nedá. Nikdo vám neřekne „Přisol to“ nebo „Máš to moc řídké“. Musíte dát na vlastní chuť a úsudek. A také si vše musíte připravit sami, což jsem na prvním kurzu podcenila. Postupně jsem tak musela do práce zapojit zbytek domácnosti – přeci jen oloupat a nakrájet dvě kila jablek a kilo cibule chvíli trvá, a pokud nemáte vše připravené předem, je to znát. Iveta sice hlídá, kdo co v kuchyni dělá, jak mu to jde a jestli všichni stíhají, ale na všechny čekat věčně nejde.

Kurz není ani tolik o tom, naučit se něco nového, jako strávit příjemné dopoledne v kuchyni s partou starých i nových známých a přichystat společně sobotní oběd. Pokud tedy také nechcete být při vaření sami, přihlaste se na další kurz s Ivetou na jejích stránkách www.ivetafabesova.cz. Příští kurz proběhne už 26. 5.

Připravila Darina Sieglová
Skryt pre seznam

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

AD
Velikonoce z porcelánu

Velikonoce z porcelánu

Jaro je již od nepaměti symbolem obnovy, nových začátků, probouzející se přírody. Přináší naději a víru v nové cykly, symbolizuje zrození. Den jarní rovnodennosti symbolicky znamená vítězství světla nad temnotou. Nejvýznamnějšími...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč