Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Apetit veggie! 2/2018

Ve čtvrtek 30. 8. vychází nové číslo Apetitu veggie! plné lahodných receptů pro vegetariány a vegany.
29. 8. 2018

V novém čísle speciálu Apetit veggie! opět najdete inspiraci, jak si užít dary sezony. Štědrý podzim přináší na vaše stoly hojnost ovoce a zeleniny. Vychutnejte si paprsky babího léta zakleté do voňavých dezertů ze sladkých plodů podzimu. Buďte připraveni, až vítr ze strnišť s postupujícím časem vystřídají přízemní mrazíky, a vyzbrojte se recepty na hřejivé zeleninové koláče, které vnesou do vašich domovů pohodu přivolanou vůní linoucí se z trouby.

Vegetariánská snídaně. Startujeme nasladko! Rozmazlete se hned ráno hruškovým cobblerem s vůní vanilky a hřebíčku.

Vegetariánské a veganské recepty. Páje, quiche a další slané koláče plněné tou nejpestřejší zeleninou, jakou nabízejí podzimní pole a zahrady. Zamilujte si mrkev, mangold, dýni, květák, cibuli nebo růžičkovou kapustu zapečené v rozmanitých těstech. Mimo klasiky, jako jsou kynuté, křehké, listové a filo těsto, vyzkoušejte v koláčích výživové vychytávky: třeba mouku z cizrny, kaštanů nebo miličky habešské neboli teffu. Nemůžete nebo nechcete jíst mouku? V Apetit veggie! najdete triky, jak se při pečení slaných koláčů obejít bez těsta. Je libo korpus z oříšků, květáku, dýně nebo celeru?

Lidé. Australská herečka a autorka kuchařek Tess Masters neboli Holka s mixérem věří, že mixování není jen způsob přípravy jídla, ale životní styl. Vyzkoušejte její recepty na jídla, která překvapivě nemusí být jen tekutá. Všední život vegetariánské rodiny spolu s recepty na barevná, a přitom jednoduchá jídla představuje skandinávská blogerská dvojice Luise Vindahl a David Frenkiel z Green Kitchen Stories. Proč nakupovat potraviny a nikoli nekonečné vrstvy plastu, z nichž je musíte vybalovat, vysvětluje Petr Hanzel ze společnosti Bezobalu. A blogerka Věra Strnadová vám v souladu s principy ajurvédy poradí, jak a čím se v nadcházejících chladných dnech zahřát.

Dezerty. Není jídla bez dezertu. Což takhle dát si kaštanový parfait a švestkový kompot s badyánem nebo kdoulový koláč se sněhem? Neobejdete se v žádném jídle bez zeleniny? Přesvědčte se, jak báječně se dovede červená řepa snoubit s čokoládou. A až na vás dolehnou podzimní chmury, zažeňte je exoticky vylehčenými dezerty do skla!

Apetit veggie! - návod na báječné jídlo a spokojený život.

 

Více novinek ze světa veggie! najdete tady: www.apetitonline.cz/veggie
Nové číslo si můžete prohlédnout tady: www.apetitonline.cz/veggie/casopis

Přidat komentář