Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Čtenáři se ptají, redakce odpovídá

Čtenáři se ptají, redakce odpovídá
sdílet:

Květnové vydání časopisu Apetit má pro nás jedno velké poprvé – jde o první číslo, které jsme psaly společně se čtenáři. Od Heleny, Evy, Radky, Filipa a Petra jsme se dozvěděly, co rádi vaří, kde rádi nakupují, jaké kuchařky nedají z ruky i co na Apetitu milují. A když jsme se jich ptaly, se kterou gastrocelebritou by rádi udělali rozhovor, napadlo Helu: „Čo vyspovedať kočky z Apetitu, lebo po pravde o ich chutiach toho my čitatelia veľa nevieme.“ Všetečné dotazy a naše odpovědi si teď můžete přečíst na následujících řádcích.

Kolik večeří doma v týdnu stihnete uvařit při vašem hektickém pracovním nasazení? 
Odpovídá Darina Sieglová, redaktorka časopisu Apetit: „Všech sedm, někdy i víc, můj muž totiž dost často večeří dvakrát. Ale přiznávám, že nevařím každý den. Vařím vždy dvě tři jídla najednou. Zkrátka když už v té kuchyni jsem, tak ať to stojí za to. Jsem ráda, když nemusím spěchat domů, a přesto mají moji kluci co jíst.“

Jak vypadá váš klasický pracovní den? 
Marie Holobrádková
, šéfredaktorka Apetitu, popisuje: „Do redakce chodím mezi 8 a 9 hodinou, uvařím si kávu a pak… Pak už záleží na tom, v jaké fázi příprav čísla anebo kuchařky se zrovna nacházíme. Jestli ve fázi vymýšlení témat, focení anebo finále, kdy se téměř nehnu od počítače a čtu a kontroluji každou stránku právě připravovaného čísla Apetitu nebo kuchařky. K tomu všemu mívám pravidelné porady s inzercí, marketingem, oddělením speciálních projektů, vyřizuji desítky e-mailů a telefonátů denně, kontroluji příspěvky na Facebooku a Instagramu, řeším přípravy na Apetit piknik a občas si odskočím na nějakou tu tiskovku… V Apetitu se pořád něco děje a občas je to fakt divoká jízda, ale i při nejnáročnější uzávěrce si vždycky v poledne udělám čas na oběd s kolegyněmi!“

Jaké jídlo milujete? 
Kateřina Švejdová
, redaktorka Apetitu, prozrazuje: „Mám různé oblíbence, ale na přední místa určitě patří tatarák po italsku, gratinované brambory a těstoviny aglio e olio.“ 

Jakou sezonní surovinu máte nejraději?
Stanislava Moravcová ml.
, redaktorka časopisu, v tom má jasno: „Chřest, třešně a husu.“

Zajdete si někdy do fastfoodu nebo na klobásu ke stánku? 
Magda Hlaváčová, grafička Apetitu, na sebe prozradila: „Klasické fastfoody úplně nevyhledávám. Jejich návštěvu si šetřím na chvíle, kdy nic jiného není po ruce – při dlouhých cestách s dětmi autem, při pozdních návratech z turnajů v tělocvičnách bez občerstvení... Když je však v redakci nedostatek času něco dobrého si uvařit, jsme rády, když jedna z nás doběhne pro něco k Turkům, do asijských bister či alespoň pro něco v housce. Pokud ale někde narazím na stánek s dobře grilovanou klobásou z poctivých surovin, rozhodně neodolám.“

Jakou zahraniční kuchyni máte ráda? Můžete doporučit nějaký konkrétní pokrm? 
Jana Zbyňková, editorka časopisu, vysvětluje: „Nemůžu říct, že bych dávala přednost nějaké národní kuchyni před ostatními, ale miluju ostrá jídla, takže mi vyhovují kuchyně, které používají hodně chilli. Ze všeho nejraději mám asi rybí karí s rýží.“ 

Jaká je vaše oblíbená restaurace a kvůli čemu se do ní rády vracíte? 
Jana Kopřivová, šéfredaktorka Apetitonline.cz, neváhá: „Maso a kobliha. Skvělá atmosféra, hudba z gramofonu, šéf Paul Day na place – prostě jídlo se zážitkem. A hlavně, kde jinde můžete začít oběd koblihou a pivem?“ 

Váš nejlepší den v práci? 
Jana Suchánková, asistentka redakce, se zasní: „Den, kdy se natáčí nebo fotí a vůně z kuchyně se šíří po celé redakci.“

Co vás na práci v Apetitu nejvíce baví? 
Marcela Kubíková, výtvarná ředitelka, má prostě ráda: „Jídlo! Focení, koukání pod pokličku, ochutnávání a všechno, čím je práce v Apetitu odlišná od ostatních časopisů.“

Nejlepší adrenalin v práci? 
Nikola Kricnerová, naše produkční, zažívá největší adrenalin, když se jednou za čas fotí celá redakce Apetitu: „Čtrnáct lidí musí najít stejný termín. Lokaci, kde pak fotíme, máme pronajatou jen na pár hodin, takže nás stylistka obléká a líčí v rekordním čase. Mezitím food stylistka připravuje nejdůležitější ‚modelky‘ – pokrmy, které zároveň také fotíme. Všechno musí proběhnout mnohem rychleji než při běžném focení receptů u nás v redakci, zato se při tom ale společně hodně nasmějeme.“

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

AD
Velikonoce z porcelánu

Velikonoce z porcelánu

Jaro je již od nepaměti symbolem obnovy, nových začátků, probouzející se přírody. Přináší naději a víru v nové cykly, symbolizuje zrození. Den jarní rovnodennosti symbolicky znamená vítězství světla nad temnotou. Nejvýznamnějšími...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč