Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
KOMERČNÍ SDĚLENÍ

Nesporné výhody mražených ryb

Mražení je úžasná a nesmírně šetrná metoda pro uchování potravin a u mořských ryb je to nejlepší způsob, jak rybu bez ztráty kvality přepravit z dalekých lovišť až k nám do srdce Evropy.
30. 10. 2017

V Čechách ani na Moravě si mořskou rybu neulovíme. Co naplat! Musíme se spolehnout na statečné rybáře daleko na severu, kteří se denně vydávají do boje s mořským živlem, aby naplnili své sítě úlovkem a my si pak mohli pochutnat.

Maso mořských ryb je oblíbenou lahůdkou navíc s pozitivním vlivem na naše zdraví. Obsahuje velké množství proteinů (bílkovin), vitamínů a řadu minerálních látek. Je nejdůležitějším zdrojem přírodního jódu nezbytného pro správnou činnost štítné žlázy, která reguluje látkovou výměnu, nervovou soustavu a srdeční tep. Nejcennějším prvkem jsou ale Omega 3 nenasycené mastné kyseliny obsažené v rybím tuku, které preventivně působí proti onemocnění srdce a krevního oběhu, snižují hladinu cholesterolu a u dětí napomáhají při rozvoji mozkových funkcí a zraku.

Už na začátku 20.století lidé zjistili, že když ulovenou rybu rychle zamrazí, zachovává si při pozdější tepelné úpravě svou původní přírodní chuť. Vědecké studie následně prokázaly, že mražením si ryba navíc uchová v maximální míře i spoustu důležitých živin. Mražení čerstvých ryb se okamžitě stalo velice populární. A protože chuť a živiny se neodplaví a zůstávají mražené rybce pěkně „pod kůží“, je mražená ryba velkou celebritou i dnes.

Ať už zvolíme celé mražené ryby, filety nebo vybereme něco z darů moře, máme za pár minut hotovo. Příprava je až překvapivě jednoduchá a velmi rychlá. Zvládne ji opravdu každý. Rybu po vyjmutí z mrazáku necháme krátce povolit, osušíme ji papírovým ubrouskem a pak už jen stačí trocha soli a koření. Rybu podlitou vývarem nebo vínem můžete zlehka podusit na pánvi či jen opéct na malém množství tuku. Anebo rybu položte na tukem vymazaný pekáč a vložte do trouby, kde ji zas příště můžete zapékat s různými dalšími ingrediencemi. Způsobů, jak chutně a rychle připravit rybu je nekonečně mnoho a výsledek na talíři je vždycky delikatesa.

Mořské ryby nabízené na našem trhu pod značkou NOWACO si díky lovu v čistých severských mořích u Aljašky, rychlému zpracování a šokovému zamražení přímo na moři zachovávají svoji přirozenou chuť i hodnotné látky. Když chcete mít při výběru jistotu, že dostanete kvalitní rybu bez přidané vody a bez jakýchkoli chemických přísad, na značku NOWACO se můžete spolehnout.

Trendy ve výživě jednoznačně doporučují zařazovat ryby do jídelníčku častěji a v různých obměnách. V dnešní době platí: Kdo nevaří, jako by nežil! Bavíme se u televizních cooking show, kupujeme nejrůznější kuchařky známých osobností, čteme časopisy o vaření nebo sledujeme svěží nápady ve videích mladých food bloggerek. Máme tak spoustu příležitostí inspirovat se při kuchyňské přípravě ryb. Více informací, inspirace a jednoduchých receptů hledejte na www.nowaco.cz

reklama

Přidat komentář