Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Začal IX. ročník Grand Restaurant Festival!

Grand Restaurant Festival
ZDROJ: Archiv
sdílet:

V pondělí 15. 1. se ve francouzské restauraci Art Noveau v Obecním domě odehrálo zahájení IX. ročníku úspěšného Grand Restaurant Festivalu, který bude až do 28. 2. probíhat po celé České republice.

Slavnostní Superfood Raut v Obecním domě zahájil několika slovy zakladatel festivalu Pavel Maurer, který srdečně uvítal hosty a představil koncept festivalu. Upozornil také na to, že letošní ročník si klade za cíl naučit šéfkuchaře i obyčejné lidi více používat jedinečné superpotraviny, z nichž mnohé mají původ v naší republice. Z nich jmenoval například rakytník a spoustu dalších.

Poté předal slovo autorovi menu, šéfkuchaři Patriku Bečvářovi, který představil bohatý obsah rautu. Hosté si mohli pochutnat na několika studených předkrmech (zeleninové crudité s hummusem, marinované krevety s quacamole, prosciutto z jeleního hřbetu,...), polévce v podobě humrového bisque s marinovaným celerem a máslovými krutóny, či variaci teplých pokrmů (treska marinovaná v miso pastě, krémové ragů z hlívy, dančí hřbet s kaštany a další).

Nechyběl samozřejmě ani neodolatelný sladký bar, který hýřil barvami a ze kterého až oči přecházely. Bohatá nabídka dezertů zahrnovala například chia puding s mangem, pohankový koláč s borůvkami, variaci sorbetů či brusinkovou pěnu. 

dezert

Celý večer bylo možné sklenky dolévat skvělým italským prossecem a prémiovými víny. Ani hosté preferující zlatavý mok nepřišli zkrátka. Pivovar Staropramen speciálně pro tuto příležitost připravil takzvaný Smíchovský výběr. Celý večer, který se nesl v opravdu příjemném, přátelském duchu, dokonale dokreslovaly klavírní tóny. Není nutno dodávat, že jídlo bylo opravdu excelentní. Také aby ne, když jej připravil jeden z nejlepších šéfkuchařů v České republice! Zkrátka a dobře, zahajovací večer přinesl naprosto úžasný gastronomický zážitek, který stylově odstartoval celý IX. ročník festivalu.

Letošní superfood ročník

Mottem letošního ročníku je „Superfood za super ceny!“. Menu sestavené z těchto surovin najdete v 89 luxusních restauracích v Česku z prestižního Maurerova výběru Grand Restaurant„Šéfkuchaři se do tématu opřeli skutečně s vervou. A tak, kromě klasických pokrmů, ochutnáme třeba mořské řasy, dezert z baobabu, ryby na mnohé způsoby, habešskou bezlepkovou mouku, reishi – houbu nesmrtelnosti, ale i naše lokální superpotraviny jako třeba rakytník, moruši či ostropestřec v těch nejkreativnějších variacích,“ říká Pavel Maurer, zakladatel festivalu.

Doprovodný program

Grand Restaurant Festival bude i tentokrát nabízet něco speciálního navíc, tedy „Mňam Zážitky“. Prvním z nich bude Slavnostní superfood raut v Obecním době. Dalším z mnoha Mňam Zážitků je Fauna & Flora & Aqua, Genius loci, Asian Temple – vůně a chutě Asie a mnoho jiných. Milovníci dobrého jídla a cestování si přijdou na své díky „Mňam Balíčkům“, jež spojují špičkové kulinární požitky s ubytováním ve výjimečných lokalitách. Více se o „Mňam Zážitcích“ a „Mňam Balíčcích“ můžete dočíst v našem předchozím článku.

Chcete akci navštívit?

Prodej vstupenek probíhá výhradně na www.grandrestaurantfestival.cz. Ochutnávky v rozmezí od 250 do 600 Kč. Můžete si vybrat základní, dvouchodovou nebo tříchodovou degustaci párovanou s nápoji. Připraveny jsou opět i dárkové poukazy na tříchodové degustace, ale i na zmiňované „Mňam Zážitky“, které se cenově liší. 

Grand Restaurant Festival

Autor: Eva.Dvorakova

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč