Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Americké lívance podle Elvise

Na první pohled šílenou kombinaci banánů, slaniny a javorového sirupu si zamilujete stejně jako král rokenrolu Elvis Presley!

Vydání: 2015/2
Autor:
Hodnocení:
13 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 3 "věže"
Doba přípravy: Do 30 minut
PT45M
Opékání 0:45

Ingredience

    • 450 g hladké mouky
    • 60 g moučkového cukru
    • 20 g kypřicího prášku špetka soli
    • 3 vejce
    • 550 ml mléka, vlažného
    • 50 g sádla (nebo 80 g másla), rozpuštěného
    • olej na opékání

    NA DOKONČENÍ

    • 300 g anglické slaniny
    • 3 lžíce másla
    • 3 velké banány
    • 1/2 sklenice burákového másla
    • 300 ml javorového sirupu 

Příprava jídla

1 Promíchejte suché ingredience, přidejte mléko a vejce a rozmixujte. Nakonec pomalu zašlehejte rozpuštěné sádlo nebo máslo. Pořád mixujte, aby se z tuku neudělaly v těstě žmolky a aby bylo hezky hladké. V případě potřeby můžete těsto trochu naředit mlékem a znovu důkladně promixovat.

2 Postupně z těsta připravte americké lívance. Pánev vytřete ubrouskem namočeným v oleji, vlijte zhruba naběračku těsta a na velmi mírném plameni opékejte lívance. Postupně takto spotřebujte všechno těsto. Z opečených lívanců a ingrediencí na dokončení stavte ‚věže‘ – viz Jak na to.

TRIKY ŠÉFCUKRÁŘE
Zdeněk Lahovský opéká lívance na pánvičce z Tescomy o průměru 13cm. Těsto radí uchovat v lednici v uzavřené nádobě, kde vydrží i několik dní, takže z něj můžete připravovat vydatnou snídani amerického střihu den co den. 

JAK NA TO

1 Banány nakrájejte na šikmé plátky a postupně je opečte na másle, ke konci podlijte tro- chou javorového sirupu a nechte lehce zkaramelizovat.

2 Všechny plátky slaniny postupně opečte dokřupava. Část tuku odeberte a k zbylému vlijte javorový sirup a svařte (stačí jen přivést k varu).

3 Vždy 4 lívance potřete burákovým máslem. První dejte do středu talíře a rozložte na něj banány. Položte na něj další a na ten dejte slaninu.

4 Zopakujte vrstvu s banánem a se slaninou. Navrch položte poslední nepotřený lívanec a bohatě přelijte javorovým sirupem z pánve. 

Jak na dokonalé palačinky

Palačinky patří mezi stálice a chutnají malým i velkým. Existují ale jednoduché a vždy fungující triky, jak si vždy...
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Palačinky s fíky marinovanými v kořeněném karamelu

Ovesné palačinky s javorovým želé & ořechovou zmrzlinou

Snídaně pro dva

Palačinky a lívance

REKLAMA

Přidat komentář