Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Anglická snídaně

Anglická snídaně má pět základních komponentů: maso (slanina a klobásky), vejce, fazole, rajčata a tousty. Všechno ostatní je už na vás: žampiony, opečené brambory...

Vydání: 2018/5
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 2 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT20M
Vaření 0:20

Ingredience

    • 400 g konzerva fazolí v tomatové omáčce
    • 4 bílé grilovací klobásky
    • 4 plátky anglické slaniny
    • 4 menší žampiony
    • 2 větvičky třešňových rajčátek
    • 1 lžíce másla + 1 lžíce oleje
    • 2 vejce
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • tousty k podávání

Příprava jídla

1 Fazole vlijte i s omáčkou do menšího hrnce a na mírném plameni prohřejte.

2 Klobásky opečte na pánvi a vyjměte. Do pánve dejte slaninu a zprudka ji opečte pěkně dokřupava, pak vyjměte a vsypte žampiony. Zprudka je orestujte, aby nestihly pustit vodu a nezačaly se dusit. Vyjměte a vložte do pánve větvičky s rajčaty a taktéž zprudka pečte, jen aby rajčátka popraskala.

3 V jiné pánvi připravte na rozehřátém másle a oleji volská oka tak, aby byl bílek pevný a žloutek stále tekutý. Klobásky, slaninu, žampiony a rajčata rozdělte na talíře. Vejce osolte a opepřete. Přidejte fazole a vejce a podávejte s opečenými tousty.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Polentové lívanečky

Přidat komentář