OBCHOD

Arašídová směs s uzenou paprikou, chilli a limetou

Připravte si vlastní originální pikantní ořechovou směs. Stane se okamžitě hitem. Jediný problém bude, že jí nikdy nebude dost...

Vydání: 2016/1
Autor: redakce Apetitu
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 2 hrnky směsi
Doba přípravy: Do 10 minut
Pečení 0:20

Ingredience

    • 280g nesolených arašídů
    • 1/2 lžičky drcených sušených chilli papriček
    • 2 lžičky mleté uzené papriky
    • 60ml limetové šťávy
    • 1 lžíce třtinového cukru
    • 1 lžíce černých chia semínek
    • 1 lžička vločkové mořské soli
    • 1 lžička strouhané limetové kůry 

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 180°C. V míse smíchejte arašídy, chilli, papriku, limetovou šťávu, cukr, chia semínka a vločkovou sůl. Směs rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem a pečte asi 20 minut dozlatova, v polovině obraťte. Vyjměte, přidejte limetovou kůru a promíchejte. Nechte vychladnout. 

 

CO JEŠTĚ VYZKOUŠET

Oříšková směs s whiskey, medem a rozmarýnem

PŘÍPRAVA 10 MINUT ■ PEČENÍ 20 MINUT ■ NA 3 HRNKY SMĚSI ■ VELMI SNADNÉ

1 Troubu předehřejte na 180°C. V míse smíchejte 180g pekanových ořechů, 240g neloupaných mandlí, 2 lžíce medu, 60ml irské whiskey, 1 lžíci panenského olivového oleje,
1 lžíci vločkové mořské soli a 2 snítky rozmarýnu. Rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem a pečte zhruba 20 minut dozlatova, až se whiskey vstřebá – v polovině obraťte. Před podáváním nechte vychladnout a vyjměte rozmarýnové větvičky.

NĚCO NAVÍC

Ořechovou směs lze uchovat v dobře uzavřené nádobě až 1 týden.

 

Oříšková směs s preclíky, hořčicí a javorovým sirupem

PŘÍPRAVA 10 MINUT ■ PEČENÍ 15 MINUT ■ NA 3,5 HRNKU SMĚSI ■ VELMI SNADNÉ

1 Troubu předehřejte na 180°C. V míse smíchejte 100g vlašských ořechů, 80g neloupaných mandlí, 150g oříšků kešú, 50g malých preclíků, 1 lžíci černých sezamových semínek, 1 lžíci dijonské hořčice, 1 lžíci panenského olivového oleje, 1 lžičku žlutých hořčičných semínek, 2 lžíce javorového sirupu a 1 lžičku vločkové mořské soli. Rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem a pečte zhruba 15 minut dozlatova – v polovině obraťte. Před podáváním nechte vychladnout. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Tatarák na lžičku

Krekry s řepovým pestem

Pomalu vařený marinovaný bůček

Vepřové špízky a arašídy & okurková salsa

Trojhránky s kuřetem a avokádovou majonézou

Kapsičky s mletým masem

Minikoblihy a miništrúdlíčky

New Cosmo

Česnekové chlebíčky a dokonalé jednohubky

reklama

Přidat komentář