Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Bábovičky s koňakem & tekoucím středem

Kupte opravdu kvalitní arašídové máslo, aby se vám z něj při pečení neoddělil olej a kokosový tuk, který méně kvalitní produkty obsahují.

 

Vydání: 2015/11
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Pro zkušené
Počet porcí: Na 4 bábovičky
Doba přípravy: Do 30 minut
PT18M
Pečení 0:18
Koláč

Ingredience

    • 200g tmavé čokolády (se 60% kakaové hmoty), nasekané
    • 100g másla, nasekaného
    • 2 lžíce koňaku
    • 2 vejce a 2 žloutky
    • 110g krupicového cukru
    • 40g hladké mouky, prosáté
    • 8 lžic hladkého arašídového másla
    • kakao holandského typu na poprášení

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180°C. V rendlíku na mírném ohni za stálého míchání zahřívejte čokoládu a máslo, až se rozpustí. Vypněte a vmíchejte koňak.

2 V míse důkladně prošlehejte celá vejce i žloutky s cukrem. Pak vmíchejte čokoládovou směs a mouku.

3 Rozdělte 2/3 do 4 řádně vymazaných tvořítek na fondán o objemu 250ml (viz Něco navíc). Do středu každé formičky dejte 2 lžíce arašídového másla a navrch rozdělte zbytek těsta. Postavte formičky na plech a pečte 16–18 minut, nebo až vyběhnou. Ihned vyklopte, poprašte kakaem a podávejte, dokud je střed ještě tekutý.

NĚCO NAVÍC

Formy na fondán prodává jako formičky na babá například www.monacoint.com. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Datlové cupcaky s bourbonem & kandovanými ořechy

Banánový dort s medovým krémem & rumovou polevou

Čokoládový koláč s pusinkovou čepicí

Čokoládové pohárky s irskou whiskey & baileys

reklama

Přidat komentář