Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Bageta s marinovanou zeleninou

Zelenina marinovaná v bylinkovém dresinku je doslova nezapomenutelná a návyková! 

Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 2 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
P
Sendvič

Ingredience

    • 500g třešňových rajčátek
    • 1 červená cibule, nakrájená na plátky
    • celozrnná bageta, podélně rozkrojená
    • 1/2 salátové okurky, na tenké plátky
    • 1 svazek ředkviček, na plátky
    • 2 žluté papriky, na nudličky
    • 2 mrkve, nakrájené na tenké plátky
    • pomocí škrabky
    • 1 zralé avokádo, dužina na plátky
    • 1 vanička řeřichy
    • pár listů salátu lollo rosso

    NA DRESINK

    • 3 sardelové řezy
    • 180 ml majonézy
    • 60ml zakysané smetany
    • 2 lžíce nasekané pažitky
    • 2 lžíce nasekané hladkolisté petrželky
    • 1,5 lžičky estragonových lístků
    • 1 lžička nasekané bazalky
    • 1 lžíce nasekané šalotky
    • 1 lžíce citronové šťávy
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř

     

Příprava jídla

Nejdřív si připravte dresink. Rozmixujte sardelky, majonézu, zakysanou smetanu, pažitku, petrželku, estragon, bazalku, šalotku, citronovou šťávu dohladka. Osolte a opepřete. (Lze připravit předem, v chladničce vydrží až 2 dny.)

2 Marinujte rozčtvrcená rajčátka a cibuli v 60ml připraveného dresinku asi 20 minut. Dalším dresinkem potřete obě půlky celozrnné bagety. Naplňte ji rajčátky, okurkou, ředkvičkami, paprikou, mrkví, avokádem, řeřichou a salátem lollo rosso. Každou vrstvu lehce osolte a opepřete, některé pokapejte dalším dresinkem. Před podáváním rozkrájejte na špalíky. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Bageta s mortadelou, olivami & rukolou

Bageta s chorizem & guacamole

Pikantní kuřecí bageta

Tuňáková bageta s vejcem

Bageta Sloppy Joe

Fandíme aneb 30 receptů k povzbuzování!

Přidat komentář