Suroviny
Postup
Korpus<
Sušenky rozmixujte na jemno a přilijte máslo, udělejte z toho těstíčko, které nahňácejte do formy. Formu si nejprve vyložte pečícím papírem - dejte pečící papír na dno formy, formu secvakněte a okraje formy pomažte máslem, na máslo pak nalepte pruhy pečícího papíru.
Náplň
Troubu si předehřejte na 180°C
Banány rozmačkejte vidličkou na hladkou kašičku nebo rozmixujte tyčákem. Prošlehejte dohromady Philadelphii a tvaroh (nebo zakysanku), přidejte kašičku z banánů a vanilkový extrakt. Vejce vyšlehejte s cukrem do nadýchané pěny a poté obě hmoty spojte do hladkého krému.
Hotový krém nalijte na korpus a dejte péct cca na 1 hodinu. Během pečení se snažte troubu neotvírat, by se cheesecake nepropadl. Hotový cheesecake nechte vychladnout v pootevřené troubě.
Dokončení
Až budete mít dortík zchladlý, rozpusťte ve vodní lázni čokoládu, přidejte 1 lžičku kokosového oleje, promíchejte a polijte čokoládou cheesecake. Dejte ztuhnout do ledničky.
Před servírováním poprašte dort kakaem a podávejte ozdobené čerstvými banány. Super je i přidat čerstvě ušlehanou šlehačku.
Dobrou chuť ♥