Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Bánh mì thit

Proslavený vietnamský sendvič byl inspirován francouzskou kuchyní. Když si s přípravou masa a paštiky vyhrajete, věřte, že se to na chuti projeví. 

Vydání: 2015/1
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do hodiny
PT1H30M
Pečení 1:30
Sendvič

Ingredience

    • 6 světlých středních bagetek
    • majonéza
    • nahrubo nasekaná jarní cibulka
    • tence pokrájená bílá cibule
    • čerstvý koriandr (i se stonky)
    • čerstvé červené chilli papričky ptačí oko
    • sójová omáčka k podávání

    NA PAŠTIKU

    • 500g kuřecích jater, odblaněných
    • 500ml mléka
    • 2 lžíce brandy
    • 1 lžíce hroznového oleje
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 200g másla, změklého
    • 2 lžíce smetany ke šlehání

    NA VEPŘOVÉ

    • 1,3kg vepřové plece
    • 1 lžíce hroznového oleje

    NA NAKLÁDANOU ZELENINU

    • 160g krupicového cukru
    • 150ml rýžového octa
    • 3 mrkve, oloupané a nakrájené na tenké nudličky (julienne)
    • 1 bílá ředkev (daikon), oloupaná a nakrájená na nudličky (cca 400g) 

Příprava jídla

1 Na paštiku smíchejte játra a mléko ve skleněné nebo keramické nádobě a dejte do chladničky alespoň na 2 hodiny nebo i přes noc, abyste vytáhli přebytečnou krev. Troubu předehřejte na 150°C. Sceďte játra a přendejte je do malého pekáčku s víkem, aby byla v jedné vrstvě. Zalijte brandy a olejem, osolte, opepřete, přiklopte a pečte dorůžova 40–50 minut, aby byla upečená, ale ne vysušená (trochu krve ve šťávě nevadí). Slijte šťávu a játra rozmixujte s máslem dohladka. Přidejte smetanu, osolte, opepřete a znovu mixujte dohladka. Protřete hustým sítem a v plastové uzavíratelné krabičce dejte vzniklou paštiku na 2–3 hodiny do chladničky ztuhnout (v chladu vydrží až 3 dny).

2 Na pečené vepřové předehřejte troubu na 220°C. Maso potřete olejem, řádně osolte, opepřete a v pekáči pečte 30 minut, až se začne dělat kůrčička. Pak ztlumte troubu na 160°C a pečte 45–55 minut doměkka. Nechte vystydnout a poté dejte do chladničky na 2–3 hodiny vychladit.

3 Na nakládanou zeleninu dejte do rendlíku cukr, ocet, 100ml vody a 1/2 lžičky soli. Na středním plameni zahřívejte, až se cukr rozpustí. Nechte vychladnout. Pak promíchejte s mrkví a chlaďte 1 hodinu (lze i přes noc). Před podáváním přimíchejte ředkev a pak sceďte.

4 Prořízněte bagetky, jednu řeznou stranu potřete majonézou a druhou tlustě paštikou. Vepřové tence nakrájejte a naplňte do středu bagety, doplňte jarní cibulkou, bílou cibulí, koriandrem, chilli a připravenou nakládanou zeleninou. Pokapejte sójovou omáčkou a podávejte. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Bochánky na páře s vepřovým bůčkem

Asijský bůček v housce

Sendvič se steakem a karamelizovanou cibulkou

Sendvič s kuřecím masem a kari pomazánkou

Sendvič larb gai

Přidat komentář