Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Reuben sendvič
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.8/5 Počet hodnocení: 6
Více než hodinu Snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 8430 kcal
Bílkoviny 389 g
Sacharidy 571 g
Tuky 488 g
Vláknina 26 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Proslavený vietnamský sendvič byl inspirován francouzskou kuchyní. Když si s přípravou masa a paštiky vyhrajete, věřte, že se to na chuti projeví. 

Suroviny

bageta 6 ks
střední
majonéza
jarní cibulka
nasekaná
jemně pokrájená
koriandr čerstvý
čerstvý
sójová omáčka
k podávání
Na paštiku
odblaněná
mléko 500 ml
hroznový olej 1 PL
sůl a pepř
čerstvě mletý
máslo 200 g
změklé
Na vepřové
hroznový olej 1 PL
Na nakládanou zeleninu
rýžový ocet 150 ml
mrkev 3 ks
oloupaná a nakrájená na tenké nudličky
oloupaná a nakrájená na nudličky

Postup

1

Na paštiku smíchejte játra a mléko ve skleněné nebo keramické nádobě a dejte do chladničky alespoň na 2 hodiny nebo i přes noc, abyste vytáhli přebytečnou krev. Troubu předehřejte na 150°C. Sceďte játra a přendejte je do malého pekáčku s víkem, aby byla v jedné vrstvě. Zalijte brandy a olejem, osolte, opepřete, přiklopte a pečte dorůžova 40–50 minut, aby byla upečená, ale ne vysušená (trochu krve ve šťávě nevadí). Slijte šťávu a játra rozmixujte s máslem dohladka. Přidejte smetanu, osolte, opepřete a znovu mixujte dohladka. Protřete hustým sítem a v plastové uzavíratelné krabičce dejte vzniklou paštiku na 2–3 hodiny do chladničky ztuhnout (v chladu vydrží až 3 dny).

2

Na pečené vepřové předehřejte troubu na 220°C. Maso potřete olejem, řádně osolte, opepřete a v pekáči pečte 30 minut, až se začne dělat kůrčička. Pak ztlumte troubu na 160°C a pečte 45–55 minut doměkka. Nechte vystydnout a poté dejte do chladničky na 2–3 hodiny vychladit.

3

Na nakládanou zeleninu dejte do rendlíku cukr, ocet, 100ml vody a 1/2 lžičky soli. Na středním plameni zahřívejte, až se cukr rozpustí. Nechte vychladnout. Pak promíchejte s mrkví a chlaďte 1 hodinu (lze i přes noc). Před podáváním přimíchejte ředkev a pak sceďte.

4

Prořízněte bagetky, jednu řeznou stranu potřete majonézou a druhou tlustě paštikou. Vepřové tence nakrájejte a naplňte do středu bagety, doplňte jarní cibulkou, bílou cibulí, koriandrem, chilli a připravenou nakládanou zeleninou. Pokapejte sójovou omáčkou a podávejte.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/1

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč