Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Barevná krémová bramborová polévka

Je v ní všechna zelenina jako v naší klasické české bramboračce, ale s barevnou posypkou má tahle polévka zase nový šmrnc!

Vydání: 2018/11
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT20M
Vaření 0:20
Polévka

Ingredience

    • 2 lžíce másla
    • 1 větší cibule, nakrájená nahrubo
    • 3 střední mrkve, oloupané a nakrájené nahrubo
    • 2 stonky celeru, nakrájené
    • 2 lžíce jemné celozrnné nebo hladké mouky
    • 500ml zeleninového vývaru nebo víc podle potřeby
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 5 středních brambor, varný typ B, C, oloupaných a nakrájených na kostky
    • 200 ml smetany na vaření
    • 4 lžíce zakysané smetany k podávání

    NA POSYPKU

    • troška másla na opékání
    • jemně nakrájená nebo nahrubo nastrouhaná mrkev
    • cibule, nakrájená na jemné proužky
    • 100 g čedaru
    • čerstvá pažitka nebo zelená část jarní cibulky, nakrájená nadrobno

Příprava jídla

1 Na másle orestujte všechnu zeleninu dozlatova a dovoňava. Zasypte moukou a pozvolna chvilku opékejte a míchejte. Když ucítíte vůni zlatavé jíšky, zalijte vývarem, promíchejte, osolte a opepřete a vhoďte brambory. Promíchejte, přiveďte k varu a vařte, dokud nejsou brambory dokonale měkké.

2 Mezitím si připravte posypku – opečte na části másla mrkev a na dalším másle nechte zkaramelizovat cibuli, nastrouhejte sýr, nakrájejte zelenou cibulku či pažitku.

3 Polévku v hrnci rozmixujte dohladka, přilijte smetanu a promíchejte, podle potřeby můžete polévku zředit dalším vývarem nebo vodou. Dosolte a opepřete a podávejte se lžící zakysané smetany a s barevnou posypkou.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Penne s uzeným a křenovou omáčkou

Kuřecí řízky v burákové strouhance s pažitkovými bramborami

Medailonky z panenky se svítkovými nudlemi a salátkem

‚Česká čína‘ s krůtím masem

Přidat komentář