Kuchařky Apetit Vína Apetit
reklama
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Batátové crostini s modrým sýrem

Když připravujete pohoštění na party, myslete na to, že by se pokrmy měly dát jíst jednou rukou, abyste v druhé mohli držet skleničku!

Vydání: 2018/1
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 10 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
PT2H
Pečení 2:00
Chuťovka

Ingredience

    • 2 batáty, cca 7,5 cm v průměru, nakrájené na kolečka o síle asi 3 mm
    • 2 lžíce olivového oleje
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 125 g modrého sýra, nadrobeného
    • 60 g vlašských ořechů, nejlépe půlky
    • 3 lžíce rozmarýnových lístků, odrhnutých
    • 5–6 lžic medu
    • vločková sůl na posypání
     
     

Příprava jídla

1 Předehřejte troubu na 120°C a plechy vyložte pečicím papírem. Plátky batátů smíchejte v míse s olivovým olejem, aby se obalily v tuku. Rozmístěte je na plech v jedné vrstvě, osolte a dejte do trouby. Pečte asi 1 hodinu, dokud nejsou plátky křupavé, pak otočte na druhou stranu a pečte další hodinu. Výsledkem by měly být křupavé chipsy. Nechte vychladnout.

2 Každý chips ozdobte troškou sýra, navrch dejte ořech. Posypte lístky rozmarýnu, pokapejte medem a posypte vločkovou solí.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Gimlet s celerem

Kroužky s ančovičkami a piniovými oříšky

Rolky z ředkve daikon

Bramborovo-zelné střapatky s uzeným pstruhem

Pomalu pečená hovězí žebra

Salát z červeného zelí

Pomazánka z červené řepy

Mrkvová pomazánka

Trhací chleba se šalvějí, tyrolským špekem a pečeným česnekem

Fazolové chili sin carne s ořechy a čokoládou

Sticky toffee pudding

Přidat komentář