Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

BBQ nachos

Ostré chutě zmírní pivo.

 

Vydání: 2014/6
Autor:
Hodnocení:
7 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
PT20M
Vaření 0:20
Chuťovka Mexická

Ingredience

    • 2 lžíce olivového oleje
    • 1 cibule, nakrájená nahrubo
    • 500 g mletého masa (krůtí nebo kuřecí)
    • 1 konzerva červených fazolí, slitých a propláchnutých
    • 10 lžic BBQ omáčky
    • 2–4 červené chilli papričky, nadrobno
    • 3–4 lžíce rajčatového pyré (passaty)
    • 1–2 lžíce třtinového cukru
    • sůl
    • 6 větších rajčat
    • 400g balení nachos
    • 200 g čedaru, strouhaného
    • hrst nasekaného čerstvého koriandru
    • 1 limetka na dochucení a zakysaná smetana k podávání

Příprava jídla

1 V pánvi rozpalte olej a opečte na něm cibuli dosklovita. Přidejte maso a opékejte, dokud nezačne hnědnout a rozpadat se. Fazole spolu s BBQ omáčkou, papričkami, passatou a cukrem přidejte k masu a 5–10 minut za stálého míchání vařte, aby se tekutina zredukovala a směs zhoustla. Případně dosolte a doslaďte. Odstavte.

2 Rajčata zbavte semínek a dužinu nakrájejte na kostičky. Nachos, masovou směs, čedar a rajčata střídavě vrstvěte na žáruvzdorný talíř či mísu. Dejte pod gril a zapékejte, dokud se sýr nezačne roztékat a kraje nachos nezezlátnou. Vyndejte z trouby, posypte koriandrem, zakápněte podle chuti šťávou z limetky a podávejte se zakysanou smetanou.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Sýrové toustíky

Hot dog s pivní cibulkou

Křupavé sýrové jalapeños

Asijský bůček v housce

Zmrzlina s popcornem

Pórkový koláč

Fandíme aneb 30 receptů k povzbuzování!

Přidat komentář