Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Bezlepkové zázvorové sušenky s citronovým mascarpone

Kořeněné sušenky oplněné svěžím citronovým mascaprone krásně vyniknou, pokud je úhledně zabalíte do celofánu. Maličkost, která potěší!

Vydání: 2016/12
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 12-15 kousků
Doba přípravy: Do 30 minut
+ odležení
PT14M
Pečení 0:14
Cukroví

Ingredience

    • 100g másla
    • 50g krupicového cukru
    • 100g třtinového cukru
    • 25g melasy
    • 1 vejce
    • 1/2 lžičky vanilkového extraktu
    • 1/2 lžičky jedlé sody
    • 175g bezlepkové mouky
    • 1 lžíce mletého zázvoru
    • 1/2 lžičky mletého černého pepře
    • 1/4 lžičky mletého muškátového oříšku
    • 1/4 lžičky mletého hřebíčku
    • 1/4 lžičky mletého kardamomu (semínka ze cca 3 tobolek)

    NA NÁPLŇ

    • 175g mascarpone
    • 85 g lemon curd (citronový krém, koupíte např. v Albertu nebo v Marks&Spencer) 

Příprava jídla

1 Na sušenky dejte máslo, oba cukry, melasu, vejce a vanilku do velké mísy a všechno promíchejte dohladka. V samostatné misce smíchejte zbývající ingredience. Potom přidejte směs suchých přísad do vaječné směsi a míchejte, až se vytvoří spojité lepkavé těsto. Zformujte je do válečku o průměru asi 5cm nebo menšího (výsledné sušenky budou o kousek větší, než je průměr válečku), zabalte ho do potravinářské fólie a nechte v chladu po dobu nejméně 4 hodin.

2 Troubu předehřejte na 180/160 °C a připravte si dva plechy s pečicím papírem. Z těsta odkrajujte plátky asi půl centimetru silné, skládejte je s rozestupy na plech a potom pečte asi 14 minut, nebo dokud nebudou okraje opečené. Pak vyndejte, nechte 10 minut chladnout na plechu a následně zcela na mřížce.

3 Na náplň smíchejte dohromady mascarpone a lemon curd, náplň dejte do cukrářského sáčku a spojujte jí vždy po dvou sušenkách.


NĚCO NAVÍC 
S náplní z mascarpone vydrží sušenky jen asi 5 dnů, ale kombinace zázvorových sušenek s jemně citronovým krémem je tak dobrá, že jsme vás o ni nechtěli připravit. Kdybyste chtěli věnovat dárek, který vydrží déle, slepujte sušenky například pomerančovou nebo citronovou marmeládou. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Zázvorový likér

Skořicový sirup

Karamelovo-čokoládové kostky s makadamiovými oříšky

Ochucená citronová sůl

Opojný svařákový gel

Oříšky karamelizované v datlovém sirupu

34 úžasných vánočních sladkostí

23x dárek z vaší kuchyně

reklama

Přidat komentář