Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Bircher müsli

Tahle snídaňová kaše potvrzuje výjimku z pravidla, že ovesné vločky musejí projít tepelnou úpravou, aby byly dobré. Navíc nejde o nic míň než legendární recept švýcarského doktora Birchera. Ten na svou dobu vcelku průlomově začal doporučovat nejen konzumaci syrové zeleniny a ovoce, ale i nevařených ovesných vloček.

Vydání: 2013/9
Autor:
Hodnocení:
12 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 2 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
+ odležení přes noc
PT5M
Středoevropská

Ingredience

    • 40-50 g celých ovesných vloček
    • 120-150 ml mléka (lze zaměnit za jablečný džus)
    • 1 střední velké jablko, na čtvrtky a zbavené jadřince
    • šťáva z 1/2 citronu
    • 1 lžíce medu
    • 1 kelímek bílého smetanového jogurtu
    • pár ořechů nebo mandlí, nasekaných nahrubo
    • pár rozinek

Příprava jídla

1 Večer zalijte vločky mlékem a uložte je přes noc do lednice. Vločky do rána nabobtnají, báječně zjemní a především do sebe vstřebají téměř všechnu tekutinu.

2 Jablko nastrouhejte nahrubo, zakápněte citronovou šťávou z poloviny citronu a promíchejte, aby ovoce zbytečně nehnědlo. Ochuťte medem, množštví záleží na přirozené sladkosti jablka. Přimíchejte nabobtnalé vločky i se zbytkem mléka a jogurt. Rozdělte do misek. Hotové müsli zasypte ořechy a rozinkami. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Svačinový wrap

K snídani & k svačině

Kuřecí játrovka

Popraskané čokoládové sušenky

Lívanečky

Sendvič s vajíčkovou pomazánkou

Detox džus

Přidat komentář